Mutlu: İki polisin canı bir yumruktan daha mı önemsiz?

Vatan gazetesi yazarlarından Mustafa Mutlu bugünkü köşesinde Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı ve Samsun'da 2 polisin şehit edildiği hain saldırıyı değerlendirdi.

  İşte Mustafa Mutlu ' nun kö ; şe yazısı ;
İki polisin canı bir yumruktan daha mı ö ; nemsiz?
Kapatılan DTP ' nin Eşbaşkanı Ahmet Tü ; rk , Samsun ' da yumruklu saldırıya uğrayınca hepimiz dü ; nyaya ayağa kaldırdık .

Saldırganı en ağır sö ; zlerle kınadık , cezalandırılmasını istedik .

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir gibi eski DTP ' li , yeni BDP ' liler ise , bu saldırıyı fırsat bilerek &ldquo ; o yumruğun Kü ; rt halkına atıldığını&rdquo ; sö ; yleyecek kadar pervasızlaştılar .

İrili ufaklı tü ; m parti liderleri olayı kınadı ve Ahmet Tü ; rk ' e geç ; miş olsun dileğinde bulundu .

Bü ; tü ; n gazeteler olayı gü ; nlerce manşetten indirmedi , bine yakın kö ; şe yazısı yazıldı .

İstanbul ' da ve Gü ; neydoğu ' nun neredeyse tü ; m il ve ilç ; elerinde protesto mitingleri dü ; zenlendi .

Yetmedi ; ö ; nce iki polis şefi , sonra da Samsun ' un deneyimli İl Emniyet Mü ; dü ; rü ; gö ; revinden alındı .

Yani . . .

Bu ç ; irkin saldırı , hak ettiği tepkiyi gö ; rdü ; .
***


Olaydan sadece beş gü ; n sonra bu kez PKK ' nın alç ; akç ; a bir saldırısına tanık olduk .

Terö ; ristler uzun namlulu silahlarla , Samsun ' un Ladik İlç ; esi ' nde devriye gezen polis aracına ü ; ç ; ayrı noktadan ateş aç ; tı . 35 saniyede tam 72 mermi sıkıldı . Sonuç ; ta polis memurları Hü ; seyin Koç ; ve Malik Saykal şehit oldu .

Bu kalleş saldırısı ise gazetelerin birç ; oğunda bırakın &ldquo ; manşet&rdquo ; ten yer bulmayı , birinci sayfaya bile girmedi .

Ahmet Tü ; rk iç ; in bine yakın kö ; şe yazısı yazan kalemler , bu kez sustu .

İktidar partisinin yö ; neticileri dahil tü ; m siyasetç ; iler bu iğrenç ; saldırıyı , ü ; zerinde bile durmayıp , &ldquo ; yasak savma&rdquo ; kabilinden kısa aç ; ıklamalarla geç ; iştirdiler .

Sonuç ; ta o iki genç ; adam , polis arkadaşlarının ve birkaç ; yü ; z vatandaşın katıldığı bir tö ; renle toprağa verildi .
***


Bu yazıyı yazdığım sıralarda bir &ldquo ; yumruklu saldırı&rdquo ; haberi daha geldi :

Şırnak ' taki silahlı saldırıda şehit dü ; şen Jandarma Kıdemli Yü ; zbaşı Levent Ç ; etinkaya ' nın Kayseri ' deki cenaze tö ; renine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , bir beden eğitimi ö ; ğretmeninin saldırısına hedef oldu .

Gö ; receksiniz ; bu saldırı da tıpkı Ahmet Tü ; rk olayında olduğu gibi manşetlerden verilecek , binlerce yazı yazılacak , herkes &ldquo ; ne kadar ü ; zgü ; n olduğunu&rdquo ; aç ; ıklamak iç ; in sıraya girecek .
***


Elbette bu saldırıyı da kınıyorum .

Elbette tepkinin , şiddete dö ; nü ; şmesinin hiç ; bir haklı bir gerekç ; esi olacağına inanmıyorum .

Ama . . .

Sadece &ldquo ; siyasetç ; ilere&rdquo ; yö ; nelik saldırıyı ö ; nemseyen anlayışı da aynı şiddetle ayıplıyorum!

Unutmayın ki İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ' ne gö ; re herkes eşittir ve en kutsal hak , &ldquo ; yaşama&rdquo ; hakkıdır .

Bunu gö ; rmeyip , sadece yumruklar kendilerine yö ; neldiğinde ortalığı ayağa kaldıranlara sö ; ylenecek sö ; z ise bellidir :

&ldquo ; Geç ; miş olsun!&rdquo ;
***


MİLLET!

KKTC ' deki cumhurbaşkanlığı seç ; iminde aç ; ık aç ; ık Mehmet Ali Talat ' ı destekleyenler , sandıklar aç ; ıldığında bü ; yü ; k bir hü ; srana uğradılar . . .

Ç ; ü ; nkü ; seç ; imi , hem de ilk turda Derviş Eroğlu kazandı . . .
***


Sö ; zü ; m bu arkadaşlara :

Neden bozuluyorsunuz?

Hani &ldquo ; milletin tercihi ve teveccü ; hü ; &rdquo ; her şeyden ö ; nemliydi?

Yoksa KKTC seç ; meninin &ldquo ; millet&rdquo ; olmadığını mı dü ; şü ; nü ; yorsunuz?
***


GÜ ; NÜ ; N SORUSU

Bugü ; n hâ ; lâ ; arkalarında gü ; ç ; lü ; bir oy desteği olduğunu dü ; şü ; nü ; p &ldquo ; başkanlık sistemi&rdquo ; ne geç ; mekten sö ; z edenler , rü ; zgâ ; r tersine dö ; ndü ; ğü ; nde de aynı şeyi isteyebilecekler mi?
***


Futboldaki ç ; irkinlikler . . .

Uzun zamandır futbolun spor olmadığını biliyordum da . . .

Fenerbahç ; eli savunma oyuncusu Bilica ' nın , Beşiktaş maç ; ında penaltı noktasını kö ; stebek gibi kazışını izlerken , artık kesinlikle &ldquo ; şov&rdquo ; olmadığını da anladım .

Dü ; şü ; nü ; n ; o penaltı belki de bu yılın lig şampiyonunu belirleyecek .

Şampiyon olan takımın kasasına ekstradan trilyonlar girecek , futbolcuları yü ; ksek ü ; cretlerle transfer teklifleri alacak .

Yani işin ucunda para var . Bu &ldquo ; sü ; reci&rdquo ; kö ; tü ; niyetli olarak etkilemek de bir ç ; eşit &ldquo ; hırsızlık&rdquo ; anlamına geliyor .

Gelin gö ; rü ; n ki ; hakem , bu &ldquo ; hırsızlığa&rdquo ; gö ; z yumdu ve dü ; nya futbol tarihine geç ; ecek o kepazeliği , sadece bir &ldquo ; sarı kart&rdquo ; la geç ; iştirdi!

Umarım Fenerbahç ; e yö ; netimi kendisine yakışanı yapar ve bu &ldquo ; hırsız&rdquo ; ı geldiği ç ; ö ; plü ; ğe gö ; nderir!