Tarsus'ta Turizm Haftası Etkinlikleri

Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası kapsamında 'Fotoğraflarla Tarsus'un Tarihi ve Doğası' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, 75. Yıl Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında, turizmden daha fazla pay almanın yolunun tanıtımdan geçtiğini belirterek, düzenlenen etkinliklerin bu amaca hizmet ettiğini söyledi. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de Tarsus'un turizm açısından potansiyeli olmasına rağmen, istenilen düzeyde gerekli hamleyi yapamadığını belirtti. Seçer, 'Sahil Bandı' projesinin, Tarsus'un turizm açısından önemli bir başlangıç yapmasına vesile olacağına inandığını kaydetti.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, belediye olarak turizm konusunda gereken her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Karboğazı kayak merkezi, sahil bandı turizm alanı, Çukurova Havaalanı Tarsus'un turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından önemli projelerdir" dedi.
Tarsus'un sadece ülkenin değil dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Ama maalesef Tarsus, Tarsuslular tarafından tam manasıyla tanındığı söylenemez. Tarsuslular Tarsus'u bilmeden hiç kimseye Tarsus'u okuyamaz, okutamaz. Öncelikle Tarsus'u önce Tarsuslulara tanıtıp, ondan sonra tüm dünyaya tanıtmalıyız. Geçmişte seçmeli ders olarak turizm dersi vardı, şimdi turizm dersi okullarımızda maalesef yok. Bunun tekrar hayata geçirilmesi lazım. Tarsus'ta turizmin her çeşit menüsü var. Tarsus'u yurt içi ve dışına tanıtmak önem arz etmektedir. Tanıtım için rehberlerle, acentelerle irtibatlı olmanın önemini kavrayan bir ilçe olarak 10 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan şehrimizi el birliği ile tanıtacağız" diye konuştu.
Kocamaz, gençlerin şehirlerini daha iyi tanıyarak ve en az iki yabancı dil öğrenerek,Tarsus'un tanıtımında önemli rol oynamaları gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından 'Fotoğraflarla Tarsus'un Tarihi ve Doğası' adlı sergi gezildi.