Kandaşoğlu, 'Milletlerarası Tahkim Semineri'ne Katıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 8. Milletlerarası Tahkim Semineri'ne katıldı.

Ankara'daki TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıkoğlu ile ICC Milletlerarası Ticaret Odaları Başkan Yardımcısı Rona Yırcalı'nın da katıldı seminerde, Uluslar Arası Tahkim Kurulu deneyimlerini Türk iş dünyası ile buluşturdu.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Milletlerarası Tahkim Semineri'nde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le de görüşerek, bu yıl inşaatı başlayacak olan Van Adalet Sarayı'na gerekli önemin verilmesini ve bir an önce bitirilmesi konusunda destek istedi. Kandaşoğlu, Bakan Ergin'den Van'da yargısal anlamda olumlu bir havanın olduğunu, yöneticilerin halkla bütünleştiklerini belirterek, "En büyük sıkıntımız yeni adliye sarayımızdır. Bu konuda sizlerden destek talep etmekteyiz. Ayrıca yargı mensuplarının lojman konusunun da çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Van bölgeye hitap eden bir il. Bu konuda her alanda altyapı sorunları bitirilmelidir" ifadesini kullandı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, konuya gerekli duyarlılığı göstereceğini söyledi.