İl Genel Meclisi Nisan Ayı İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

İl Genel Meclis üyeleri, Nisan ayı ikinci toplantısını İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan başkanlığında gerçekleştirdi.

Nisan ayının ilk gününde toplanan İl Genel Meclisi üyeleri, ikinci günde yeniden bir araya geldi. Nisan ayı ilk toplantısında il encümen üyelerini seçen Meclis üyeleri daha sonra, Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile Yol ve Su Hizmetleri Komisyonuna üyeler seçmişti.
Yapılan ilk toplantının ardından ayın ikinci toplantısını gerçekleştiren meclis üyeleri, 12 maddelik gündeme ilk toplantı da görüşülen tutanağın tasvip edilmesiyle başladı. Meclis üyeleri ana gündem maddelerine; Merkez Kuyulu köyü 881 numaralı parsel üzerinde okul amaçlı hazırlanan planların onaylanması, Merkez Hasankendi köyü 578 numaralı parsel üzerinde mandıra süt işletmeciliği ve sera amaçlı hazırlanan 1/25 bin ölçek çevre düzeni planı plan değişikliği, Merkez İnceler köyü 496 numaralı parsel
üzerinde Sağlık Merkezi ve 112 Acil İstasyon amaçlı hazırlanan 1/1000 ve 1/5 bin ölçekli planların onaylanması, Merkez Bağdere köyü 1602 numaralı parsel üzerinde Çimento ve Demirciler Sitesi yapımı için hazırlanan 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı değişikliğinin onaylanması kararlarıyla başlarken, meclise sunulan bu maddelerin tamamı onaylandı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporu görüşen meclis üyeleri daha sonra sırasıyla Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen Kahta Çıraklık köyü ilkokulunun yıkılmasına dair raporu, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Gerger ilçesi futbol sahası için ödenek aktarma yapılmasına ait raporu görüşüp karar bağlayarak, onayladı.
Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen Sincik Aksu su kaynağı üzerindeki tahsisin, tahsisi yapan Adıyaman Valiliği'nin kaldırılması uygun gören meclis üyeleri, Merkez Doyran Köyü 1194 numaralı parsel üzerinde Organik Tarım Toprağı olara kullanılan Torf Toprağı İşletme ve Paketleme Tesisi kurulması için hazırlanan 1/1000 ölçekli ve 1/5 bin ölçekli planların onaylanmasına dair dosya ve Merkez Yarmakaya Köyü Yerlidere mevkii 41 numaralı parselin 5 bin metrekarelik kısmı için hazırlanan imar planlarının
görüşülmesine dair dosya ile Merkez Yenigüven köyü Kıraçtarla mevkiinde bulunan 98 bin 300 metrekarelik 382 numaralı parselin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarının onaylanmasına dair dosyanın, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderilmesine oy birliği ile karar verdi.
Dilek ve temennilerin ardından toplantısı sona ererken, Nisan ayı üçüncü toplantısının 5 Nisan Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.