Gümüşhane'de Liselerarası Güreş Müsabakaları Sona Erdi

Gümüşhane'de geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan 17-18 yaş okullar arası serbest ve grekoromen güreş müsabakaları sona erdi.

Aydın Doğan Spor Salonu'nda yapılan ve 4 gün süren müsabakalarda ilk iki gün grekoromen, son iki günde ise serbest stillerde müsabakalar yapıldı.
Grekoromen stilde 12 ilden katılan 74 sporcu arasından, 46 kilogramda Yılmaz Kula (Çorum), 50 kilogramda Metin Turgut (İstanbul), 55 kilogramda Selman Irmak (İstanbul), 60 kilogramda Abdullah Demirli (İstanbul), 74 kilogramda İsmail Koç Aslan (İstanbul), 84 kilogramda Kemal Kurnaz (Samsun), 96 kilogramda Halil Mete Kopuz (Rize) ve 120 kilogramda Cengiz Karadeniz (İstanbul) birinci olurken, takım sıralamasında İstanbul 72 puanla birinci, Sivas 51 puanla ikinci ve Trabzon 48 puanla üçüncü oldu.
31 Martâ€"1 Nisan tarihleri arasında yapılan ve 15 ilden 103 sporcunun katıldığı serbest stil güreş müsabakalarında ise 46 kilogramda Abdullah Kesimal (Rize), 50 kilogramda Hasan Çolakoğlu (Trabzon), 55 kilogramda Ali Karaboğa (Kahramanmaraş), 60 kilogramda Hakan Gündoğdu (Samsun), 74 kilogramda Sezer Altınyay (Çorum), 84 kilogramda Aykut Cuma (Rize), 96 kilogramda Namık Kemal Ayvaz (Sivas) ve 120 kilogramda Ferhat Fidan (İstanbul) birinci olurken, takım sıralamasında ise Sivas 63 puanla birinci, Kahramanmaraş 60 puanla ikinci ve Samsun 56 puanla üçüncü oldu.
Öte yandan müsabakaların hakemleri salonun soğuk olması nedeniyle seyirci, hakemler ve sporcuların bundan etkilendiğini, bunun yanı sıra Gümüşhane'de güreş branşı ile ilgili malzemelerin yeterli düzeyde olmamasını eleştirdi.
Toplam 27 takım ve 177 sporcunun katıldığı müsabakaların ardından dereceye girenlere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Turan, Şube Müdürü Ahmet Tuncay ve diğer yetkililer tarafından verildi.