Ak Partili Vekilden Gazilere Ziyaret

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesini ziyaret etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi'nde gazileri ziyaret etti ve gazilerin sıkıntıların dinledi.
Ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Özden'e teşekkür eden Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gaziler derneği şubelerine gönderilen mektupla ilgili olarak 2007 yılında gazilerin sosyal güvencisi olan ve olmayan diye ikiye ayrıldığını belirterek, "Sosyal güvencesi olan gaziler 320 TL, olmayanlar 580 TL alıyor... Bu alınan maaş değil ödül. Ödül ikiyi bölünmez diye düşünüyoruz" dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden de, "Gelen talepler doğrultusunda bu konu Cumhurbaşkanımızın da dikkatini çekmiş ve konuyu maliyeye ilettiğini söylüyor. Ben de bu konunun takipçisi olacağım" diye konuştu.
10 BİNE YAKIN GAZİ YAKINI İSTİHDAM EDİLDİ
Şehit yakınlarına ve gazilere önem verildiğini kaydeden Prof. Dr. Yüksel Özden, "Geçen dönem içinde 10 bine yakın şehit yakınımızı ve gazimize de istihdam sağladık. Bu derneğin çatısı altında olamaması yani bir prosedür gereği farklılık var ama biz o kadar gazi yakınımıza istihdamını sağlayarak, onların çocuklarının okuması, onlara burs temini konusunda zaten devam eden ve kesinlikle önceliklerimiz arasında yer alan çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.
ŞEHİDE VE GAZİYE AYRI BİR ÖNEM VERİLİYOR
Prof. Dr. Özden, şöyle devam etti: "Belki birçok yer bizden daha parlak düzenlemeler meydanlar yapıyorduk ama bu ülkenin şehidine ve gazisine verdiği değeri, bu anlamı, dünyanın hiçbir yerindeki hiç kimsenin anlaması bile mümkün değildir. Fakat maddi anlamdaki yetersizliklerimizin farkındayız ve onları kendi dönemimizde kademe kademe, özellikle Çanakkale söz konusu olduğunda kademe kademe düzelttik. Ve şunu da yapıyoruz; bu ülkenin harcı Çanakkale'de yapıldı. Çanakkale'de biz hepimiz 'Çanakkale geçilmez' dedirten bu ülkedeki herkes Çerkeziyle, Kürdüyle, Arabıyla hep beraber oradaydık... Çanakkale bu sefer Başbakanımızın katılımıyla çok görkemli ve hakkettiği bir şekilde yaşanmaya çalışıldı. Biz ayrıca yıl içinde tüm okullarımız kademe kademe Çanakkale'yi gösteriyoruz"