Tbmm Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şahin Başkanlığında Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki oturuma tartışmalarla başladı

  TBMM Genel Kurulu , Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki oturuma tartışmalarla başladı . Şahin , ' Meclis ' i neden sizin yönettiğinizi bilmiyoruz ' diyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ' a , " Meclis Başkanı olarak istediğim zaman yönetirim . Bunun talimatını sizden alacak değilim " karşılığını verdi .
TBMM Genel Kurulu ' nun , AK Parti ' nin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüleceği oturumu başladı . Meclis Başkanı Şahin başkanlığındaki Genel Kurul toplantısı tartışmalarla başladı . CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay , Meclis Başkanlığı ' nın sunuşlar bölümünde araştırma önergelerini okutmadığı gerekçesiyle usul tartışması açtı . Usul tartışması sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , kendisine söz vermediği için Meclis Başkanı Şahin ' e sert tepki gösterdi .
Usul tartışmasının sonunda Meclis Başkanı Şahin , tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek BDP ' nin grup önerisinin görüşmelerine geçti . Bu sırada yeniden ayağa kalkarak kürsüye yürüyen MHP ' li Vural , Şahin ' in oturumu keyfi bir şekilde yönettiğini öne sürerek , " Neden oturumu yönetmek için geldiğinizi bilmiyoruz " diye konuştu . Şahin ise Vural ' a , " Meclis Başkanı olarak istediğim zaman yönetirim . Bunun talimatını sizden alacak değilim . Anayasa ve içtüzüğe uygun olarak yönetiyorum , yöneteceğim . Keyfi
yönetmiyorum . İçtüzüğe uygun yönetiyorum " karşılığını verdi .
Meclis ' te grubu bulunan 4 parti , Danışma Kurulu toplantısında anlaşma sağlanamadığı için ayrı ayrı grup önerisi getirdiler . CHP , MHP ve BDP ' nin grup önerilerinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti ' nin grup önerisi görüşülecek . AK Parti ' nin grup önerisinde Meclis Genel Kurulu ' nda Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerine geçilmesi , iki hafta boyunca Genel Kurul ' un Salı günleri saat 15 . 00 ' de , hafta sonları saat 12 . 00 ' de , diğer günler ise saat 11 . 00 ' de toplanması öngörülüyor .