Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticisi Erdoğan:

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ESKİ YÖNETİCİSİ ERDOĞAN: -'TÜRK FUTBOLU, ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI'NDA BILICA'NIN PENALTI NOKTASINA KAZDIĞI MEZARA GÖMÜLMÜŞTÜR' İSTANB-B

 

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ESKİ YÖNETİCİSİ ERDOĞAN :

- ' TÜRK FUTBOLU , ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI ' NDA BILICA ' NIN

PENALTI NOKTASINA KAZDIĞI MEZARA GÖMÜLMÜŞTÜR '

İSTANBUL ( A . A ) - 19 . 04 . 2010 - Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Levent Erdoğan , Fenerbahçe derbisinin hakemi Hüseyin Göçek ' e tepki gösterdi .

Levent Erdoğan , derbi maçta aleyhlerine olan birçok hakem hatasının yaşandığını belirterek , ' Türk futbolu , Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda Bilica ' nın penaltı noktasında kazdığı mezara gömülmüştür ' dedi .

Bilica ' nın kazdığı penaltı noktasının çukura dönüştüğünü kaydeden Erdoğan , şöyle konuştu :

' Her ne kadar maçın hakemi penaltı noktasındaki bu mezarı ayağıyla toprak atarak örtmeye çalıştıysa da penaltı noktasını nizami hale getirememiş , bu nedenle de Bobo , penaltı vuruşunu düzgün yapamamış ve penaltıya gole çevirememiştir . Maçın oynandığı sahanın işaretlerini ve şeklini değiştiren oyuncuya kırmızı kart göstermek gerekirken , bunu yapmamak büyük bir hata olduğu gibi , nizami olmayan penaltı noktasından atış yaptırmak da büyük bir kural hatasıdır ve maçın muhakkak tekrarını gerektirir . '

Erdoğan , maçtan önce yapılan uyarılara rağmen derbiye Hüseyin Göçek ' in atandığını kaydederek , ' Merkez Hakem Kurulu tarafından derbiyi yönetemeyeceği açık olan Hüseyin Göçek ' in atanması , hem hakeme zarar verilmesine , hem de Türk futbolunun Şükrü Saracoğlu Stadı ' ndaki penaltı noktasına gömülmesine neden olmuştur . Futbol Federasyonu ' nun hataları görüp de söyleyenlere değil , hataları yapanları cezalandırması gerekmektedir . Türk futbolunun başı sağolsun ' ifadelerini kullandı .

Levent Erdoğan , son olarak Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ' ye de sitemde bulunarak , ' Beraberliğin bile Beşiktaş ' a fayda sağlamadığı bir ortamda defansif bir kadroyla maça başlamak da doğru bir taktik değildi ' diyerek sözlerini tamamladı .

( BÜL-TAŞ-SSG )

19 . 04 . 2010 12 : 48 : 14