Tekin : Sn. Baykal ezberleri nasıl bozdu?

Gerçek Günden Yazarı Gürsel Tekin bugünkü köşesinde Sn.Baykal'ı ele aldı.

Tekin : Sn. Baykal ezberleri nasıl bozdu?
  Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Sn . Ali Bardakoğlu , CHP Genel Başkanı Sn . Deniz Baykal ' ı , Kutlu Doğum Haftası ' etkinliklerine davet ettiği gü ; nden beri medyanın ilgisi bu konuya yoğunlaştı . AKP medyası bu daveti başta yok saydı . Sn . Baykal ' ın Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılacak olmasını okurlarına duyurmadı . Bu yü ; zden , Sn . Baykal ' ın Brü ; ksel ' den gelip ayağının tozuyla Haliç ; ' teki etkinliğe katılması sadece AKP yandaşı medyayı takip edenler aç ; ısından şaşırtıcı oldu .

Ancak şaşıranlar sadece Sn . Baykal ' ı o gece TV ekranlarında peygamberimiz Hazreti Muhammed ' in hayatını anlatırken gö ; renler değildi . Ö ; zellikle dini tekellerine almak isteyen ve inanç ; larımızı istismar konusu yapmaktan ç ; ekinmeyenler de şaşkınlık iç ; indeydi . Sö ; zde muhafazakar medyanın temsilcileri , genel başkanımızın din konusundaki bilgisine şaşırdığını ifade ediyordu . Bu şaşkınlık dile getirilirken , bilinç ; altları da devreye giriyordu . Bir bakıma şaşkınlık ifade edilirken , CHP ' lilerin ' ' dinle &ndash ; inanç ; la ilgisi olmadığı ' ' tezi de alttan alta işleniyordu .

Oysa ; şaşırılacak bir şey yoktu . CHP Genel Başkanı Sn . Deniz Baykal ' ı yakından tanıyanlar bilirler . Sn . Baykal dini inanç ; larını yaşarken , bunu hiç ; bir zaman istismar malzemesi yapmaz . İslamiyet ' in kurallarını ç ; ağın değerleriyle harmanlar ve aklın yolundan gider . Zaten Sn . Baykal o geceki konuşmasında da sık sık ' ' akla ' ' vurgu yaptı . Hazreti Muhammed ' i anlatırken , hepimize ders olacak ö ; rnekleri ö ; ne ç ; ıkardı . Yü ; zyılların imbiğinden sü ; zü ; lerek gelen İslam ' ın ' ' birleştirici ' ' yö ; nü ; ne vurgu yaptı .

O konuşmanın ardından medya gü ; nlerdir Sn . Baykal ' ı sanki İslamiyet ' le yeni tanışmış gibi yansıtıyor . Bu bile aslında yıllardan bu yana CHP ' ye yö ; nelik gerç ; ekleştirilen psikolojik harbin ne denli etkili olduğunu gö ; steriyor . Biliyorsunuz ; CHP ' nin geniş halk kitleleriyle bağının kopması iç ; in yıllardan bu yana tü ; rlü ; yalanlar uydurulur . Bunlardan biri de ' ' CHP ' lilerin dinsiz olduğu&rdquo ; dur . Kuşkusuz ; bir kitle partisi olan CHP iç ; inde yaşam felsefesini &ldquo ; ateizm&rdquo ; olarak seç ; enler de vardır . Buna kimsenin diyeceği bir şey de olamaz . Ancak partimizin halkımızın dini inanç ; larına &ldquo ; yabancı&rdquo ; olduğu tezi doğru değildir . Ne yazık ki ; bu tez , yıllarca Adalet Partisi ile Demokrat Parti yö ; neticileri tarafından sık sık işlendi . &ldquo ; Laiklik ' ' ilkemizi bir tü ; r ' ' dinsizlik ' ' olarak anlatanlar , halkla bağımızın kopmasına ç ; alıştı . ' ' Din maskesi ' ' altında halkımızı yıllarca istismar edenler , sö ; mü ; renler , İslamı kirli ç ; ıkarlarına alet etti . CHP ise dinimizi istismar etmek yerine , onu siyasetin dışına ç ; ıkarmaya ç ; alıştı .

İşte bu yü ; zden , yıllardan bu yana haksız bir suç ; lamayla karşı karşıya kaldık . Sn . Baykal , o gece yaptığı konuşmayla , hem geniş kitlelerin , hem de hakkımızda anti-propaganda yapmaya ç ; alışanların ezberini bozdu . Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan Sn . Baykal ' ın sö ; zleri o denli yoğun bir etki yarattı ki ; AKP ' nin kalemşorleri bile hak teslim etmek zorunda kaldı .

Sn . Baykal , dini istismar ederek siyaset yapanları şaşkına uğratırken , ellerindeki malzemeyi de aldı . Bu yü ; zden şimdi bunun şaşkınlığını yaşıyorlar . Bu yü ; zden , Sn . Baykal ' ın konuşmasını gazete ve TV ' lerinde &ldquo ; makaslayarak ' ' vermek zorunda kalıyorlar .