Numan Kurtulmuş Gül'ü ziyaret etti

'Türkiye, birkaç yıl içinde Anayasa'yı topyekun değiştirme durumunda kalacaktır.'

Numan Kurtulmuş Gül'ü ziyaret etti
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''2010 sürecinde topyekun Anayasa değişikliği yapma imkanı kalmamış gözüküyor. Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde Anayasa'yı topyekun değiştirme durumunda kalacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurtulmuş'u Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kurtulmuş, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra Çankaya Köşkü'nden ayrılırkena gazetecilere yaptığı açıklamada, Saadet Partisi olarak Anayasa değişikliği konusunda hazırladıkları dosyayı iletmek ve topyekun bir Anayasa değişikliği yapılamaması halinde Anayasa'da yapılması gereken temel değişikliklerle ilgili görüşlerini arz etmek üzere geldiklerini söyledi. Kurtulmuş, görüşmede ayrıca Anayasa değişikliği sürecinde duydukları endişeleri ilettiklerini belirtti.

Anayasaların toplum sözleşmeleri olduğunu, konsensüsle toplumun bütün kesimlerinin dahil edilmesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, bu süreçte kimsenin kapıyı kapatmaması ve dayatmada bulunmaması gerektiğini vurguladı.

''2010 sürecinde topyekun Anayasa değişikliği yapma imkanı kalmamış gözüküyor. Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde Anayasa'yı topyekun değiştirme durumunda kalacaktır'' diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Bütün siyasi partilerden beklediğimiz, gerilimin, çatışmanın, ortaya konulmaması, bu iş referanduma gidecekse asla siyasi parti kampanyasına dönüştürülmemesidir. Kamplaşma olursa toplumun bir kesiminin kabul etmediği, hem de önemli bir kesiminin kabul etmediği bir Anayasa değişikliği ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bütün bunların ortadan kaldırılabilmesi için süreçte, özellikle eğer kabul edilmezse ondan sonraki referandum sürecinde çok sağlıklı bir işleyişin sağlanması gerekiyor. Biz, bunun için de daha önce Hükümete de teklif ettiğimiz dosyada yer alan görüşleri Sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştık.''

Konuşmasının ardından bir gazetecinin görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'ün konuyla ilgili neler söylediğini sorması üzerine de Kurtulmuş, ''Onu söylemek bana düşmez. Sayın Cumhurbaşkanı da süreçle ilgili görüşlerini bizimle paylaştı'' diye konuştu.