Savcı Osman Şanal'a tehdit mektubu

Erzincan soruşturmasını yürüttüğü sırada HSYK tarafından özel yetkileri alınan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a isimsiz tehdit mektubu gönderildi.

Savcı Osman Şanal'a tehdit mektubu
  Posta pulu mü ; hü ; rsü ; z , tarihsiz ve imzasız tehdit mektubunun zarfı , Erzurum Adliyesi ' nde posta memuru tarafından Şanal ' ın koruma polisine verildi .

Bilgisayar ortamında yazılarak ç ; ıktısı alınan tehdit mektubu , daha sonra parmak izi alınmak ve teknik veriler elde edilmek ü ; zere Erzurum Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Olay Yeri İnceleme Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ile Kriminal Bö ; lge Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne gö ; nderildi .

Cumhuriyet Savcısı Şanal , kendisine gö ; nderilen imzasız tehdit mektubuyla ilgili olarak suç ; duyurusunda bulundu . Cumhuriyet Savcılığı , ihbar mektubuyla ilgili soruşturma başlattı . Soruşturma kapsamında postaya verilen mü ; hü ; rsü ; z tehdit mektubu ile ilgili olarak Erzurum ve Erzincan ' daki PTT Posta İşletme mü ; dü ; rlü ; klerindeki gü ; venlik kamera kayıtları istendi .

' SAVCI EFENDİ SENİ İZLİYORUZ '

Erzincan Soruşturmasını yü ; rü ; tü ; rken Rasim Karakullukç ; u , Mehmet Yazıcı ile birlikte ö ; zel yetkileri elinden alınan Şanal ' a gö ; nderilen tehdit mektubunda şu ibarelere yer verildi :

' Savcı Efendi . . . .

' Yaptığın işleri kronolojik olarak yazar ve değerlendirebilirim . Ama kısa olarak Anayasa Mahkemesince dini faaliyetlerin odağı haline gelen bir partinin . . . . . ne yazık ki bu parti iktidar olup adalete mü ; dahale etme istek ve arzusunda olduğu bilinmektedir . Yargıtay ' ın gö ; rev alanına giren bir işlemde siyasi partinin bir parç ; ası gibi davranmak hem hukuka , hem adalete , hem de mensubu olduğun camiaya saygısızlıktan başka bir şey değildir . Bu hukuk sana da lazım olacak Savcı Efendi , nispi saygılı olduk . Ancak bir dahaki sefere bunu yapmam haberin ola&hellip ; Biz de senin gibilerini izliyoruz . Nereden ne gelir bilinmez , bunu en ç ; ok sen anlayabilirsin diye dü ; şü ; nü ; yorum . '