Küçük Prenses Yakında Faaliyete Geçecek

İzmir İl Özel İdaresine ait olan ve 20 yıllığına kiraya verilen Ödemiş - Gölcük'teki küçük prenses olarak bilinen otel, yapılan tadilatın ardından Mayıs ayında faaliyete başlayacak.

Küçük Prenses Yakında Faaliyete Geçecek
  İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve İl Genel Meclisi Üyeleri geçtiğimiz günlerde Ödemiş Gölcük ' te bulunan ve halk arasında küçük prenses olarak bilinen otelde incelemelerde bulundular . Oteli kiralayan Ramuse Turizm sahibi baba oğul , otel tadilatında bittiğinde yepyeni bir yüzle hizmete geçeceğini belirttiler . Otelin yeni işletmecileri , Ercan ve Ebubekir Nergiz , Gölcük Gölü ' nün yanında bulunan Prenses otel için yaklaşık 2 milyon lira yatırımla tadilat yapacaklarını , Mayıs ayı sonunda görkemli bir açılışla hizmete açacaklarını kaydettiler .
YENİ BİR YÜZLE HİZMETE GİRECEK
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci , yaptıkları inceleme sonrası küçük prenses otelin bölgeye büyük hareketlilik getireceğini , otelin tadilat sonrası yaz-kış hizmet edeceğini belirtti . Başkan Değirmenci , " Gölcük gölünün yanında bulunan oteli 20 yıllığına kiraya verdik . İşletmeciler otele yaklaşık 2 milyon lira tadilat yaparak yepyeni bir görünüş kazandıracaklar . 90 yatak kapasitesi olan otel Mayıs ayı sonuna kadar hizmete girmiş olacak " dedi .
DOĞAL SİT ALANI
Gölcük Gölü ' nün birinci derece doğal ve ikinci derece arkeolojik SİT kapsamında olduğunu , sulak alan statüsünde olan gölün de muhakkak korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Değirmenci ,
" Göl için 2006 yılında İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bütçesine 700 bin lira aktarılmıştı . Kullanılmadığı için İl Genel Meclisi aldığı bir kararla bu parayı encümene devretti . 2007 yılındaysa bu para , yapılan bir protokolle Ödemiş Köylere Hizmet Götürme Birliği ' ne aktarıldı . Konu defalarca il genel meclisi gündemine getirildi . 14 Ekim 2008 tarihinde Gölcük Gölü ve Çevresi İyileştirme Projesi hazırlandı . Yaklaşık üç yıl sürecek olan bu proje kapsamında , Gölcük Gölü , öncelikle yağmur ve çeşitli sebeplerden dolayı göle dolan çamurlardan kurtarılmaya çalışılıyor . Birinci hedef olarak seçilen çalışmaların başında kurak zamanlarda göldeki su seviyesinin sabit tutulması sağlanıyor ve tarımda alternatif sulama yöntemleri bulunması yönünde çalışmalar yapılıyor . Tarımsal sulama için kuyular açılmaya başlandı . Çiftçilerimiz açılan bu kuyular sayesinde gölden su çekmeyecek " dedi .
TURİZME BÜYÜK KATKI
Öte yandan bölgenin turizme kazandırılabilmesi için anıtsal ağaçların korunması , kültür ve tabiat varlıklarının , alanların tespitine yönelik çalışmaların da başlayacağını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci , " Gölün temizlenmesini sağlayıp turizme kazandırmak zorundayız . Bu cennetten köşeyi , bu doğa harikasını mutlaka korumak zorundayız . Prenses Otel ' in de açılması , bölge turizmine katkı sağlayacak " dedi .
Prenses Otel 2 binadan oluşuyor . 35 oda , 70 - 90 yatak kapasiteli . Tesis , özellikle içindeki futbol sahası nedeniyle futbol takımları tarafından kamp için tercih ediliyor . Otel doğa harikası olan göl kenarında , doğayla iç içe olması nedeniyle büyük ilgi görüyor .