Ak Parti Güzelbahçe Belediyenin Bir Yılını Değerlendirdi

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, Güzelbahçe Belediyesi'nin bir yılını, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi

Ak Parti Güzelbahçe Belediyenin Bir Yılını Değerlendirdi
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, Güzelbahçe Belediyesi'nin bir yılını, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Seçim sürecinde Belediye Başkanı Mustafa İnce ve ekibinin, Güzelbahçeliler'in karşına 55 tane vaat ile çıktığını ifade eden Çetin, "Halk bunları taahhüt sayarak ve inanarak da oy vererek başkanlık görevini kendilerine verdi. Tam 1 yıl geçti. Görüyoruz ki ortada rutin belediye hizmetleri dışında elle tutulur bir yatırım veya hizmet yok. Bol bol bahane var. İnsanın aklına şu atasözü geliyor. "Başarılı insan çare, başarısız insanda bahane arar" dedi.
Güzelbahçe halkının tercihini yine Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yana kullandığını belirten İlçe Başkanı Çetin, demokrasiye olan inançlarından dolayı, halkın sandıkta verdiği karara saygı duyarak, belediye başkanını kutlayıp Güzelbahçe AK Parti Teşkilatı olarak yapacağı iyi şeylerde destek, yanlışlarda da muhalefet olacaklarını beyan ettiklerini hatırlattı. Geçen bir yıl boyunca ilçe yönetimi ve meclis üyeleri olarak Güzelbahçe yararına olan her karara destek olduklarını ifade eden Çetin, "Ben ve ilçe teşkilatım meclis üyelerimizin belediye meclisinde verdiği tüm ret veya evet kararlarının sonuna kadar arkasında olduk. Gelecek 4 yılda da bize oy veren Güzelbahçe halkının mecliste özgür ve dürüst iradesi olmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, belediye başkanı İnce'nin sürekli bahane ürettiğini iddia ederek şu soruları gündeme getirdi: "Belediyeyi hangi parti belediyesinden aldınız? CHP. 11 yıldır 10'u meclis üyesi 1'ide belediye başkanı olarak Güzelbahçe'yi sizler yönetmediniz mi? İmar dosyaları yok diyorsunuz, soruyorum, bu dosyalar kayıp mı? Yoksa operasyonla mı alındı? Seçim vaatleri verirken 2009 yılında bu borç yok muydu? 55 vaadinizi hangi kaynağa dayanarak verdiniz? Aslında gerçek olan ufkunuz geniş değildi geniş olsaydı; 2 tane park projesini dev proje diye ekranda elit Güzelbahçe halkının karşısına geçip sunmazdınız. Ne yazık ki sundunuz bizlerde hayretle izledik. AK Parti Teşkilatı olarak bir an bu borç batağında merakla bekledik bu dev projelerinizin ne olduğunu ve nasıl gerçekleşeceğini yani mucizeyi! Bu kadar borç varken düşüncesizce hiçbir kriter belirlemeksizin belediyeye hiç gereği yokken eş-dost akraba neden adam aldınız? Dar gelirli öğrencilerimize üniversite kurs sözünüz vardı ne oldu? Özellikle Yelki'de emlak vergilerinde yaptığınız fahiş artıştan dolayı insanlar mağdur ne düşünüyorsunuz? Çevreye duyarlı bir başkan olarak ilçemize kurulan baz istasyonları için düşünceniz nedir? İlçemizde ruhsat alamamış bir çok konut sahibi hemşerilerimiz var çözümünüz nedir? Seçimde vaat ettiğiniz gecekondulara tapu ne zaman vereceksiniz? Bu konuda ne gibi çalışmalarınız var? Güzelbahçe için halk imar bekliyor sayın başkan imar çalışmalarınız ne durumda merakla bekliyoruz? Güzelbahçe esnafı için projeleriniz nelerdir? Balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren halkımız için projeleriniz neler seçimde vaat ettiğiniz limanda sıhhi banyo halen yok neden? Bir banyo yapmak bu kadar mı zor? Bu kadar borç batağındanken, Megane makam aracınız varken, neden yeni makam aracınızı kiraladınız? ve özel kiralık olan araç nasıl siyah plaka oldu? Yelki Yalı ve Kahramandere mahallelerine söz verdiğiniz pazar yerlerinin üzerleri halen kapatılamadı? Mezbahayı Büyükşehir Belediyesine bağışladığınız yere yapmak zorunda mısınız? Mezbahayı daha dış alana yapmayı düşünmez misiniz? Projelerinizde bulunan Toki'yi Kahramandere'ye düşünmüşsünüz sizce burası uygun mu? Güvenlik elemanı alımında alınan ve okullara verilecek dediğiniz güvenlik elemanları nerede? Altyapı tamam dediğiniz yalı mahallesi en son yağmurda yine perişan oldu ne diyorsunuz? Borcunuz var yatırım yapamadınız, şimdi size soruyorum, "sosyal projelerinizi neden başlatmadınız? Kent konseyi, kadın ve gençlik senatoları, engelli merkezleri neden kurulmadı? 22 milyon liralık borcu kapatmak için seçimde bütün adayların "hastane yapacağız" dediği sağlık tesisi imarlı alanı satmayı düşünüyorsunuz? Sayın Başkan bu alanı satarsanız hele hele imar plan tadilatıyla borcunuz için satıp veya birilerine peşkeş çekerseniz iki elimiz iki yakanızda olacaktır."