Kırıkkale Hacılar Beldesinde Belediye Başkanı Yine Seçilemedi

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesinin ardından, boşalan belediye başkanlığı için 4

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesinin ardından, boşalan belediye başkanlığı için 4. kez bir araya gelen belediye meclisi yine başkan seçemedi. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı Hacılar beldesinde başkanlık seçimleri 18 Nisan tarihinde yapılmak üzere ertelendi.
Hacılar beldesinde belediye başkanlığı seçimi için belediye meclis üyeleri bugün 4. defa bir araya geldi. 3 AK Partili 4 MHP'li belediye meclis üyesinin katıldığı toplantıda, AK Partili üyeler AK Parti'li Meclis Üyesi Cemal Çetin'in kaçırıldığını öne sürerek toplantıyı 18 Nisan 2010'a ertelediklerini ilan ettiler.
Kendi aralarında toplantıya devam eden MHP'li üyeler ise 1. başkan vekilinin toplantıyı terk ettiğini ikinci başkan vekili olarak Ömer Bağrıaçık'ın MHP Meclis Üyesi Cengiz Arslan'ı Başkan Vekili seçtiği belirtildi. MHP'li meclis üyeleri aldıkları kararı Kırıkkale Valiliği'ne götürdü.
Öte yandan kaçırıldığı öne sürülen Cemal Çetin isimli Ak Partili Meclis Üyesi ise toplantının ardından Bahşılı ilçesi ile Hacılar beldesi arasında bulunduğu ve ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından karakola götürüldüğü öğrenildi. Kasabada yaşayan vatandaşlar ise olayların durulmasını, kasabada huzurun olmasını istediklerini belirttiler.
Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesinin ardından, boşalan belediye başkanlığı için dördüncü kez belediye meclisi seçimine gidildi. İkinci kez yapılan belediye meclis toplantısında AK Partili Erdal Erdoğan başkan seçilmiş ancak Erdoğan emniyet tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 13 Nisan'da yapılan üçüncü toplantıya ise 5 AK Partili ve 4 MHP'li üye belediye başkan vekilini seçmek için bir araya geldi.. MHP'li üyeler Kenan Yılmaz'ın
mahkeme kararı ile belediye meclisinden düşürüldüğü belirterek toplantıyı terk ettiler ve toplantının bugün yapılması kararlaştırılmıştı.
Toplantının ardından açıklama yapan Ak Partili Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı 1. Vekili Memduh Bağrıaçık, AK Partili Meclis Üyesi Cemal Çetin'in kaçırıldığını öne sürerek, "Kaçırılan Meclis üyesi arkadaşımız serbest bırakılsın dört oyumuzu da MHP'li meclis üyelerinden yana kullanalım başkan vekili onlardan seçilsin" dedi.
Beldede yaşanan gerginlikten tedirgin olan belde halkı ise yetkililere seslenerek, "Halkımız kaynaşsın, birlik beraberlik içerisinde huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürsün yeter. Kasabalılar olarak beklentilerimiz bunlar. Bunların dışında yetkililerden başka beklentimiz yok" şeklinde konuştu.