Sögiad Ve Söke Ziraat Odasından Hayvancılık Konferansı

Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) ve Söke Ziraat Odası tarafından Organize edilen "Türkiye'de ve Bölgemizde Yeni Nesil Hayvancılık ve Hayvancılıkta Devlet Destekleri" konulu konferans Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşti

Sögiad Ve Söke Ziraat Odasından Hayvancılık Konferansı
Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) ve Söke Ziraat Odası tarafından Organize edilen "Türkiye'de ve Bölgemizde Yeni Nesil Hayvancılık ve Hayvancılıkta Devlet Destekleri" konulu konferans Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşti.
Konferansa Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin, MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, HEPAR İlçe Başkanı Cemal Ulkan, bazı köy muhtarları, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin örnek ve Meclis Başkanı Mustafa Karababa, çevre Ziraat odası Başkanları, Söke TARİŞ temsilcileri, genç iş adamları ve davetliler katıldı.
Konferansta De Leval Şirketi Ege Bölge Satış Müdürü Hakan Özekmekçi 'Modern hayvancılıkta yeni teknolojiler ve barınak sistemleri', Vet-Get Genel Müdürü Veteriner Hekim Tahir Yavuz 'Süt sığırcılığı işletmelerinde dikkat edilecek noktalar' konusunda sunum yaptılar.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, hayvancılığın bitkisel üretimin yanında olmazsa olmazlardan biri olduğuna dikkat çekerek; "Pamukta son yıllarda yaşanan sıkıntılar sonrasında gerek hayvancılık, gerekse köylerde arıcılık ve organik tarım konularında çalışmalarımızı arttırdık" dedi.
Modern, rahat ve müreffeh bir Söke hepimizin ortak hedefi diyen SÖGİAD Başkanı Salih Deniz Günal; "Pamuk fiyatlarına aşırı bağlılığımız yaşanan krizi Söke'de daha fazla hissettirdi. Krizi atlattık ama yeniden gelecektir. Krizlere hazırlıklı olmalı, tarımı çeşitlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Hayvancılık da ilk alternatiflerden biri. Ancak biz teknoloji ve iletişim çağında Söke Ovası'nda hala elektrik sorunu yaşıyoruz. Umarız çalışmalar yapılır ve Söke Ovası elektriğe kavuşur. Dileriz ki, Tarımı yapacağımız çalışmalar ve yeni projeler ile iyi bir konuma getirebiliriz" dedi.
Yaptığı sunumda gezdiği Avrupa ülkelerinde hayvansal gıda üretimine çok önem verildiğini ve oradaki üreticileri desteklemesiz hiçbir üretim yapmadığını belirten De Leval Şirketi Ege Bölge Satış Müdürü Hakan Özekmekçi; dünya ülkeleri ile mücadele edilebilmesi için elbirliği içinde çalışılması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de doğa şartlarının hayvancılık çok uygun olduğunu söyleyen Hakan Özekmekçi; "Asya'nın süt ihtiyacı yüzde 5.5, Avrupa'nın ise stoklarının oluşu nedeni ile yüzde 0. Dünya ülkelerinin ihtiyaç oranlarına bakıldığında Türkiye'de yapılacak bilinçli üretim ile Rusya ve Arap ülkelerine satma şansımız var" dedi.