Rıza Zelyut: Türkiye'deki İslamcılar Kıbrıs'ta Rumcu

Güneş gazetesi yazarlarından Rıza Zelyut Türkiye'deki İslamcılar'ın Kıbrıs seçimlerinde Rum'ları desteklediğini yazdı.

Rıza Zelyut: Türkiye'deki İslamcılar Kıbrıs'ta Rumcu
İşte Rıza Zelyut’un köşe yazısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi var. Seçimin, şu an cumhurbaşkanlığı makamında oturan Mehmet Ali Talat ile Başbakan Derviş Eroğlu arasında geçeceği anlaşılıyor.
Hatırlayınız: Bu Talat; Ada'daki Türk ordusunu işgalci sayıyor; Türk toplumunu, Türk olarak değil de Kıbrıslı diye isimlendiriyor; başında bulunduğu KKTC'nin kurulmasını bile talihsizlik olarak gösteriyordu. Bu Talat; Rumlardan çok Rum isteklerine sahip çıktığı için tarafımızdan da Rum Talat diye nitelendirilmişti.
Bu Talat ve ona destek olan Türkiye'deki uzantıları; 24 Nisan 2004'teki oylamada Annan Planı'nın Kıbrıs Türkleri tarafından kabul edilmesiyle zafer kazandıklarını ilan etmişlerdi. Rum Lider Papadopulos ise, 'Bu planı reddederek halkımız tarih yazdı!' diye konuşmuştu.
Türk tarafını kabul yönünde teşvik eden Avrupa ise; istediği sonucu aldıktan sonra Ada'daki Türkleri cezalandırmaya devam etmişti. İşin garip tarafı, bizim hükümetin de yaktığı ışıkla Kıbrıs Rum tarafı, Avrupa Birliği'ne de alınıp büyük ödülle ödüllendirilmişti.
Yani Kıbrıs'ta gerek Başbakan Erdoğan'ın beklentileri, gerekse Rum Talat'ın söyledikleri çökmüştü. Ve Kıbrıs Türkü, onca tavize karşın hiçbir şey kazanamamıştı.
Şimdi; aynı Talat'ı yeniden KKTC Cumhurbaşkanı seçtirmek için Türkiye'deki İslamcı basın büyük çaba içinde. Başını Star Gazetesi'nin çektiği yandaş medya var gücüyle Rum dostu Talat'ı destekliyor. Bu bizim sözde İslamcılar; Bay Talat'a, 'Cumhurbaşkanı olmaya çalıştığın KKTC'yi kabul ediyor musun?' diye sormuyor.
Kıbrıs'ı Rumlaştırmak için her şeyi yapan Talat'a kendilerini dini bütün göstermeye çabalayan Türkiye'deki kesimin verdiği destek çok düşündürücüdür. Fethullahçı ekibin Rum Talat'a verdiği bu destek; bu kesimin, gerektiğinde milleti de dini de çizebildiğini gösteren çok dramatik bir örnektir.
Kıbrıs Türk'ü bu oyunu görüyor. Talat ve destekçilerinin onlara bir şey veremeyeceğini biliyorlar.
Büyük bölümü ele avuca sığmadıkları için Anadolu'dan Osmanlı Devleti zamanında sürülen Kıbrıs Türkü, yine dış baskılara baş eğmeyecektir. Onlar;onurlarına yaraşır şekilde oyunu Sayın Derviş Eroğlu'na verecektir.
Eğer demokrasiye inanıyorsak, Kıbrıs Türk halkının vereceği oya da saygı duymak zorundayız.

O NASIL SAVCIYDI?
Gözlerime inanamadım...
Yargıtay, Danıştay ve HSYK başkanları; Ankara Adliyesi'deki hakim ve savcılara anayasa değişiklik paketi hakkındaki görüşlerini anlatmak için toplantı yapıyorlar. Bu arada, badem bıyıklı, kazaklı bir adam bağırmaya başlıyor; yüksek yargının başkanlarına laf sayıyor ve 'Bu toplantı hiçbir zaman YARSAV'a destek toplantısı olmayacak!' diye haykırıyor.
O sırada bir kadın koruma, yanındaki bu zatı muhteremi uyarıyor. İsminin Mustafa Şahin Tanrıöver olduğu anlaşılan bu kişi; kadın korumayı itekliyor, yetmiyor, boğazına sarılıp boğmaya kalkışıyor. Meğer bu badem bıyıklı kişi Ankara Adliyesi'nde savcı imiş. İtiş kakışla dışarı çıkarılan Ankara'daki bu savcının hali; Türk yargısının ne duruma düşürüldüğünü görmek istemeyenler için ibrettir.
Yüksek yargıya ve YARSAV'a karşı olan zihniyetin ne olduğunu merak mı ediyorsunhuz?
İşte o savcının haline yeniden bakın...
Şimdi soruyorum: Bu savcı hangi hukuk mektebinden mezun oldu da böyle kadınların bile boğazını sıkacak hale geldi?
Ve bir savcıyı bu kadar saldırgan hale getiren sebep nedir?
YARSAV düşmanlarının nasıl birileri olduğunu merak edenlere o sahneye yeniden bakmalarını bir kez daha öneriyorum.
Allah bizi böyle savcıların eline düşmekten korusun.
Bu savcı, gazetelerin yazdığına göre; boğazını sıktığı korumanın Hakkariye sürülmesini de önleyeceğini açklamış.
Öyle ya, bu tavrı ile tam da Adalet Bakanı'na yaraşan bir savcı olduğunu ortaya koydu. Hükümete istediğini yaptıracağından ben de eminim.
Başbakan Erdoğan gibi, ikide bir ağlayan veya suikaste hedef olduğunu söyleyen Bülent Arınç gibi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin gibi bu savcı da YARSAV'a karşı ve öyle bir militan ki kadınların boğazına bile sarılmaya hazır.
O savcıya bakın; Anayasa Değişikliği ile AKP'nin nasıl bir yargı oluşturmaya çalıştığını anlayın...