Midyatlı 150 Çiftçi 'Tarım Ve Hayvancılık 2010' Fuarı İçin Diyarbakır'a Gitti

Mardin'in Midyat ilçesinden çiftçiler bugün başlayan '2. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılmak için Diyarbakır'a gitti.

Diyarbakır'da bugün törenle açılacak olan ve TÜYAP tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık 2010 Fuarı'na Midyat ilçesinden 150 çiftçi katılıyor. Midyat Ziraat Odası'na bağlı, köy ve beldelerde bulunan 150 çiftçi sabah saatlerinde Ziraat Odası tarafından tahsis edilen 3 otobüsle Diyarbakır'a hareket etti. Çiftçileri tarımla ilgili yeniliklerden haberdar etmeyi hedeflediklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Beşir Evsen, "Bu yıl 2. kez çiftçilerimizle fuara katılıyoruz. Çiftçilerimiz, yem bitkileri,
tarımsal bitkiler, iş makineleri, hayvancılık ve sulu tarımla ilgili konularda bilgi edinebilecekler. Bu hususta çiftçilerimiz için faydalı bir fuar olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Çiftçiler açısından fuarın önemli olduğunu belirten Barıştepe Köyü Muhtarı Alaattin Bayar, Ziraat Odası'nın çiftçilerle yakından ilgilenmesi karşısında memnun olduklarını kaydetti. İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya'nın da katıldığı fuardan çiftçiler umutlu dönmeyi hedefliyor.
Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Ticaret Borsası (DTB) tarafından desteklenen Tarım ve Hayvancılık 2010 fuarı 14-18 tarihleri arasında açık kalacak.