Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Sivas'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı
Sivas'ta İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Şifahiye Medresesi arkasında yapılan etkinliklere Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, vali yardımcıları, İl Müftüsü Yusuf Şahin ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla devam etti. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından açılış konuşmasında konuşan İl Müftüsü Yusuf Şahin, "İnsanların karanlıklarda boğulduğu, kadınların ezildiği, güçlülerin güçsüzleri ezdiği bir dönemde insanlar bir kurtarıcı bekliyordu. Vücut olarak son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V) 20 Nisan 571 yılında doğdu ve dünyayı aydınlatmaya başladı" şeklinde konuştu.
Müftü Şahin'in ardından Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun'da günün anlam önemi hakkında bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri 'Kutlu Doğum Kitap Fuarı' ile 'Hat, Ebru ve Tezhip Sergisi'nin açılışını yaptı.
Açılışın yapılmasıyla protokol üyeleri sergiyi gezdikten sonra kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Etkinlikler Kutlu Doğum Aşı ikram edilmesiyle sona erdi.