Çarşıbaşı Cinayeti Davası

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde 4 ay önce meydana gelen cinayetle ilgili olarak 2'si tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Çarşıbaşı ilçesi Kaleköy mevkiinde 17 Aralık 2009 tarihinde Mustafa Furuncu'nun (28) öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına olayın zanlıları tutuklu sanıklar Azeri asıllı Şeker İ. (35), kocası A.İ.'nin yeğeni olan Yunus K. (23) ve tutuksuz yargılanan arkadaşları C.F. (34) katıldı. Olay günü kendisinin doğum günü olduğunu belirten 3 çocuk annesi Şeker İ., mahkemedeki ifadesinde olay öncesi ölen Mustafa Furuncu ve C.F.'nin eşinin yeğeni olan Yunus K.'yi arayıp, doğum gününü kutlamak için buluşma teklifinde bulunduklarını söyledi. Bu teklifin ardından hep birlikte doğum gününü kutlamak için bir Çarşıbaşı'nda deniz kenarına gittiklerini belirten Şeker İ., burada eğlenmek için içki içtikleri sırada bir süre yurt dışında çalışan Mustafa Furuncu'nun kendisine, "Eşim S.F. ile C.F. arasında ben yurt dışında iken cinsel ilişki var mıydı?" diye sorduğunu ifade ederek "Ben de kendisine 'Onu eşine sor' dedim. Bunun üzerine tartışma çıktı. Tartışmada, Mustafa bana girdiğimiz cinsel ilişkiyi CD'ye çektiğini söylemesi üzerine tartışmaya eşimin yeğeni Yunus K. da katıldı. Mustafa, Yunus'a 'Benim eşim senin yengen gibi herkesin altına yatmıyor' demesi üzerine tartışma büyüdü. Bu sırada silahını çeken Mustafa Furuncu ile silahı olan Yunus K. arasında arbede yaşandı. Bu sırada ben kaçmaya başladım" dedi.
Diğer sanık Yunus K. ise olayda tartıştığı Mustafa Furuncu'ya rastgele ateş açtığını belirterek, C.F.'nin araya girerek kendisini tutmaya çalıştığını söyledi.
Kaçıp otomobiline binen Mustafa Furuncu'nun ise yanındaki tabancayı aynı araçtaki yengesi Şeker İ.'ye doğrulttuğunu ve aralarında arbede yaşandığını kaydeden Yunus K. "Bu sırada aracın yanına yaklaşarak Mustafa Furuncu'nun kafasına ateş açtım" itirafında bulundu.
Mahkeme heyeti ise olayla ilgili üç sanık hakkında müebbet hapis isterken, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Öte yandan, Şeker İ.'nin 5 yıldır komşusu olan ve aralarında ilişki bulunan Mustafa Furuncu'nun sevişme görüntülerini kayıt altına aldığı ve bu görüntüleri internette yaymak isteyerek kendisini şantaj yaptığı gerekçesiyle Beşikdüzü Cumhuriyet Savcılığı'na cinayetten önce suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.