Tarsus'a yatırım yapmak için sahil kumu inceleniyor

Yabancı ve yerli yatırımcılar Tarsus kumunu inceleyip yatırım yapacakları yerleri tespit edecekler.

Tarsus'a yatırım yapmak için sahil kumu inceleniyor
Türkiye'nin yeni turizm destinasyonu olmaya hazırlanan ve arazi tahsislerinin de yapıldığı Mersin'in Tarsus sahili, altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından başlanacak yatırımlarla birlikte 2014 yılında 10 bin yatak kapasitesini ağırlamaya hazırlanıyor. Limak, Özaltın, IC, Aram İnşaat, Peta İnşaat grubunun aldığı tahsisler sonrasında hız verdikleri yatırımların ardından, bölge yabancı tur operatörlerinin de ilgisini çekmeye başladı. Bu sene başlanan yatırımların ardından yabancı tur operatörlerinin gelerek bölgeyi incelediği ve bölgeye özel koyu renkli kumdan örnekler alarak ülkelerine geri döndükleri söylendi.

CLUB MED İLGİLENMİŞTİ
Tarsus sahilinin kumu Türkiye'nin diğer bölgelerinin aksine koyu renkli kumlardan oluşuyor. Bu da turizmde alternatifler arayan yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Aralarında TUİ gibi büyük zincirlerin de ilgisinin olduğu öğrenilen bölge ile geçen yıl Fransız Club Med zinciri de ilgilendiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl tahsisleri tamamlanan ve toplam 5 grubun aldığı arazilerde halen altyapı yatırımları devam ediyor. Turizme yeni açılacak olması nedeniyle elektrik, su gibi hiçbir altyapısı bulunmayan bölgede tahsis alan gruplar Mersin Tarsus Yatırımcılar Birliği adıyla öncelikle bir birlik kurdu. Birliğin başkanı Haluk Akar, altyapı yatırımlarının tamamlanmasının adından üstyapı yatırımlarına başlanacağını kaydetti. Hem kamu hem de bu birlik aracılığıyla devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm gruplar yatırımlarına aynı anda başlaması kararlaştırıldı.

TURİSTLERE BAŞUCU KİTABI HAZIRLADI
Limak grubu ayrıca yaz turizminin ağırlığının hissedildiği ülkemizde gelen turistlere kültürel değerleri de göstermek için turistlerin odalarından alıp getirebilecekleri başucu kitapları da hazırladı. Aralarında Mesnevi, Yunus Emre, Dedekorkut, Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz hikayeleri İngilizce, Almanca ve Rusçaya çevrilerek turistlerin odalarına konuldu. Kavaloğlu, "Türkiye'nin deniz-kumgüneşine hayran kalıyorlar. Ancak onların bu ülkenin 3 bin yıllık kültürel geçmişinden de haberdar olmalarını, burada okumasalar bile ülkelerine getirip orada paylaşabilecekleri eserleri hediye etmek istedik" diye konuştu. Kitaplardan 100 bin adet basıldığını söyledi.

10 BİN YATAK KAPASİTESİ GELİYOR
Limak Grubu Koordinatörü Kavaloğlu, bölgede aldıkları tahsiste 100 milyon dolar yatırımla biri 5 diğer 4 yıldızlı iki otel ve bir golf sahası yapmayı planladıklarını kaydetti. IC grubunun ise bölgede 2 bin yataklı yatırım projesine hazırlandığı öğrenildi. Bölgede 4 ayrı tahsis alan Özaltın Grubu Turizm Danışmanı Neşe Çıldık altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırıma başlayacaklarını söyledi. Akar ise Mersin - Tarsus arasında bir havaalanı yatırımın da gündemde olduğunu  söyledi.

YALOVA'DA ATATÜRK'ÜN KALDIĞI OTELİ RESTORE EDİYOR
Bu arada Limak grubunun haziran ayında Yalova'da butik bir termal otel açmaya hazırlanıyor. Tarihi Büyük Otel ve Büyük Casino'un yerine yapacakları yatırım için yapının bir kısmını aslına uygun olarak restore ettiklerini kaydeden Kavaloğlu, 1938 yılında açılan otelin ilk müşterisinin Atatürk olduğunu da hatırlattı. Atatürk'ün elindeki kahvesi ile bir kamelyada çekilen tarihi fotoğrafının da bu otelde olduğunu hatırlatan Kavaloğlu, 48 odaya sahip olacak otelin 20 milyon dolar yatırım yapacaklarını dile getirdi.