Avea'dan Acıbadem Mobil Sağlık İşbirliği İle 7/24 Doktor Hizmeti: 'Alodoktorum'

Avea, Acıbadem Mobil Sağlık işbirliği ile "AloDoktorum" hizmetini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, işbirliği ile sunulan AloDoktorum Servisi üyeleri, 9911 numarasını sesli veya görüntülü arayarak bir doktora bağlanacak ve sağlık konularında danışmanlık, acil durumlarda ise yönlendirme alabilecek. Ayrıca görüntülü arama yaptıklarında doktorlarıyla yüz yüze görüşerek, problemlerini görüntülü ortamda paylaşabilecek.
AloDoktorum Servisi üyesi Avea aboneleri, kendi sağlıkları, genel sağlık bilgileri ve tıp bilimiyle ilgili merak ettikleri her türlü soruyu doktorlarına sorabilecek. Servis, teşhis öncesine yönelik tedbirleri ve tedavi tanımlanması sonrasına yönelik koruyucu önlemleri kapsıyor ve hastalık durumları dışında tıp literatüründe yer alan genel sağlık ve hastalık bilgilerini içeriyor.
Avea'nın, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik yeni çalışmalarla topluma katkı sağlamaya devam ettiklerini belirten Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, "Avea olarak, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapma vizyonumuz çerçevesinde, toplumsal yaşama fayda sağlayan, yaşam kalitesini artıran uzun vadeli ve sürdürülebilir projelerin içinde yer almayı temel sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Hedefimiz, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için
önceliklerimiz arasında yer alan sağlık sektöründe son teknolojilerin etkin bir biçimde kullanılmasına ve bilgiye hızlı bir biçimde erişim sağlanmasına alt yapı hazırlamak" dedi.
3G teknolojisiyle önem kazanan mobil iletişim ile uzaktan bakım hizmetlerinin verilmesinin hastalar için doğru bir yönlendirme sağladığını, sağlık kurumlarının iş yükünü düşürdüğünü, günlük bakım süreçlerinin yeniden düzenlenmesine ve verimliliğin artmasına imkân tanıdığını söyleyen Hakan Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:
"AloDoktorum Servisi ile Avea abonelerimiz, 9911 numarasını sesli veya görüntülü arayarak bir doktora bağlanıp sağlık konularında danışmanlık, acil durumlarda ise yönlendirme alacaklar. AloDoktorum Servisi'nin en önemli özelliklerinden biri, servise üye olan abonelerimizin görüntülü arama yaptıklarında doktorlarıyla yüz yüze görüşebilecek ve sorunlarını görüntülü ortamda paylaşabilecek olması* AloDoktorum Servisi kapsamında abonelerimiz, kendi sağlıkları, genel sağlık bilgileri ve tıp bilimiyle ilgili
merak ettikleri her türlü soruyu doktorlarına sorabilecekler. Servisimiz, teşhis öncesine yönelik tedbirleri ve tedavi tanımlandıktan sonrasına yönelik koruyucu önlemleri kapsıyor. Servis aboneleri, hastalık durumları dışında tıp literatüründe yer alan bilgilendirici genel sağlık ve hastalık bilgilerini 7 gün 24 saat boyunca alabilecekler. Ayrıca kampanyamıza başvuran ilk 3 bin abonemiz, 1 ay boyunca üyelik ücreti de ödemeyecek."
Geçtiğimiz yıllarda sağlık sektörünün "En Değerli Markası" seçilen Acıbadem Sağlık Grubu'nun misyon, vizyon ve kalite politikaları ekseninde, hastane dışı bütünleşik mobil sağlık hizmetlerini en üst seviyede vermeyi amaç edindiklerini belirten Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, bireylere ve kurumlara, 100'ün üzerinde hekim, 300'den fazla çalışan ve mobil tıp teknolojisindeki en ileri donanımla hizmet verdiklerini söyledi.
Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri olarak misyonlarının, toplumun, hastane öncesi ve hastane sonrası ihtiyacı olabilecek her tür sağlık ihtiyacını, en az hastane kalitesinde kusursuz sağlamak olduğunu ifade eden Dr. Özgür Turgay, "Koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetlerini, tıbbın ulaştığı en üst düzeyde, yaygın ve bütünleşik bir yapı içinde, uygun koşullarda topluma sunmak, bizim aynı zamanda sosyal sorumluluğa olan bakış açımızı da ortaya koyuyor. Türkiye'de ve dünyada acil sağlık hizmetlerinin
gelişimini sürekli olarak izleyip, uluslararası kabul görmüş standartları, yöntem ve uygulamaları ülkemize getirmeyi, tıbbın gelişimine aktif olarak katkıda bulunmayı, sağlık hizmeti sunumunda, bugün burada da tanık olduğunuz gibi, yeni iş modelleri geliştirmeyi ve her zaman farklılık yaratacak yeniliklerle öncü ve örnek olmayı hedefliyoruz. Avea ile yaptığımız bu güzel ve yararlı işbirliği neticesinde, AloDoktorum Servisi kapsamındaki Avea aboneleri, kişisel sağlıkları, genel sağlık bilgileri ve tıp
bilimiyle ilgili her şeyi konusunda uzman olan hekimlerimize sorabilecekler" dedi.
Aylık 5TL olan AloDoktorum Servisi üyeliği kapsamında, sesli veya görüntülü yapılan görüşmeler dakikası 20 kuruş ile ücretlendiriliyor. Kampanya 6 Nisan 2010 - 2 Mayıs 2010 tarihleri arasında geçerli olacak. Kampanyaya katılım için 9911 numarasına gönderilen ve servisten alınan SMS'ler ücretsiz olacak.
(CY-CY-E)