Ahmet Türk'e Saldıran Zanlılar Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunan zanlılar, adliyeye çıkarılmadan önce yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildiler.

Samsun'da görülen 'Bulanık Davası'na katılan Ahmet Türk'e adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik (27) ile Türk'ün aracına saldıran Uğur K. (22), öğlen saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nden alınarak Çevik Kuvvet ve sivil polislerin geniş güvenlik önlemleri arasında Samsun Adli Tabipliği'ne getirilip sağlık kontrolünden geçirildi. Basın mensuplarının sorularını cevaplamayan zanlılar için çevrede güvenlik kordonu oluşturulurken, şüpheli görülenlerin ise kimlikleri
kontrol edildi, üzerleri arandı. Polis, şapka takan ve yüzlerini kapatan elleri kelepçeli zanlıların önüne gelerek görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.
Zanlılara herhangi bir saldırının gerçekleştirilmemesi için güvenliği sıkı tutan polis, ilk önce araca saldıran Uğur K.'yı, peşinden de İsmail Çelik'i sağlık kontrolünden geçirterek Terörle Şube Müdürlüğü'ne geri götürdü.