Asayiş Şube Müdür Yardımcısı açığa alındı

Samsun'daki bulanık olayları davası çıkışında Ahmet Türk'e yumruk atıldı. Saldırıya uğrayan Türk'ün burnunda kırık tespit edildi.

Muş'un Bulanık ilçesinde DTP'nin kapatılmasının ardından çıkan olaylarda gösterici gruba ateş açarak 2 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına sebep olan gönüllü köy korucusu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Samsun Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davayı takip etmek için kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Milletvekili Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş da adliyeye geldi. Çıkışta açıklama yapan BDP'li gruba adliye önünde toplanan bir başka grup tepki gösterdi. Oluşan arbedede kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e bir genç tarafından yumruklu saldırı oldu. Ahmet Türk, hastaneye götürülürken, saldırgan genç polis tarafından gözaltına alındı.

Ahmet Türk ile birlikte davayı izleyen Sırrı Sakık'ın saldırı anında "Köpekler, şerefsizler" diye bağırması dikkat çekti

Davayı takip eden avukatlar, adliye önündeki kalabalıktan dolayı dışarı çıkartılmadı. Adliye önünde gerginlik devam ediyor. 

Samsun'da, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyla ilgili 2 polis müdürü açığa alındı.

GÖREVDEN ALINDILAR
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, olayla ilgili soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ile Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Alkan'ı açığa aldı. Samsun Valiliği'nden, Vali Hasan Basri Güzeloğlu imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"12 Nisan 2010 tarihinde ilimizde gerçekleşen ve kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Cemal Issı ve Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Alkan, valiliğimizce görevden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma idari ve adli olarak çok yönlü sürdürülmektedir."