Başkan Türközen'li Chp Ziyaretleri Sürüyor

Balıkesir'in Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hüsnü Erol'un öncülüğünde CHP Ayvalık İlçe Yönetimi'nin ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına yaptıkları ziyaretler sürüyor

Başkan Türközen'li Chp Ziyaretleri Sürüyor
Balıkesir'in Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hüsnü Erol'un öncülüğünde CHP Ayvalık İlçe Yönetimi'nin ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına yaptıkları ziyaretler sürüyor. Yapılan ziyaretlere Ayvalık Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyelerinin yanı sıra parti üyeleri de katılıyor.
Önceki gün Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Ayvalık Esnaf Odası ile Türk Anneler Derneği Ayvalık Şubesi'ne ziyarette bulunarak, her iki sivil toplum kuruluşunun yeni seçilen yönetimlerine başladıkları yeni görevlerinde başarılar dilediler.
CHP İlçe Yönetimi ve Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in önceki gün yaptıkları ziyaretlerin ilk durağı Ayvalık Esnaf Odasıydı. Bir süre önce yapılan genel kurulda yeniden oda başkanı seçilen Ahmet Yılmaz Kocaer'in geçirdiği rahatsızlık nedeniyle, CHP'li heyeti Esnaf Odası Başkan vekili Sadi Praşla ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile oda çalışanları karşıladı. Ayvalık Esnaf Odasının yeni yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyen Belediye Başkanı ve CHP'lilere, Ayvalık Esnaf Odası Genel Sekreteri Fatma Mas, Oda yönetiminin hazırladığı soruları sordu.
Türközen, Ayvalık merkezde cadde ve sokaklarında esnafların, mal ve ürünlerini teşhir etmek amacıyla kaldırımları işgal etmesini engelleyen karar, tarife ve etiketlerle ilgili denetimlerde odadan da bir denetleyicinin hazır bulunması talebi, Armutçuk semt pazarı, Esnaf Odasının gelirlerinin arttırılması, Belediyeye ait olan oda binasının kirasının düşürülmesi, Zaman zaman belediyenin düzenlediği halk ve esnaf toplantılarının yeniden yapılması, Hamdibey Mahallesi'ne kent dışından gelip, hurdacılık yapanlarla ilgili sorunlar, Belediyeye ait aşevi düzenlemesi ve yabancı menşeli dev bir zincir marketin ilçede açılıp açılmayacağı konularında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

KALDIRIM İŞGALLERİ KARARINI ENGELLEME UYGULAMASI SÜRECEK
Ayvalık'ta ki esnafın kaldırım işgallerini engelleyen kararı Belediye Meclisinin almış olduğunu hatırlatan Türközen, "Belediye Meclisimizin almış olduğu kararı uygulamak durumundayım. Meclisimizin almış olduğu bu karar hakkında herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. Ben ancak alınan kararları uygulamakla yükümlüyüm. Belediye Meclisimizde bu konu uzun müzakereler sonucunda alındı. Karara itiraz eden esnaflarımızın kaygılarını değerlendirdik. Uygulamayı sürdürüp, sonucunu göreceğiz. Esnaflara ait etiket konusunda önümüzdeki ay denetimler başlayacak. Esnaf odasından bir temsilcini bu denetimlerde bulunması konusunu değerlendireceğiz. Denetimlerde Esnafı temsilen bir görevlinin bulunması mümkün olabilir" diye konuştu.
Aşevi konusunda gönüllerin rahat olması gerektiğini belirten Hasan Bülent Türközen, "Aşevimizden yoksul ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız yararlanmaktadır. Aşevinde yemek artmaktadır. Artan yemeklerin dökülmesine gönlümüz razı olamaz. Bu yüzden de talep edenlere kalan yemekleri veriyoruz" diye konuştu.
Ünlü ve dev market zincirinin ilçeye gelerek mağaza kurması konusunda kendilerine şimdiye kadar herhangi bir talebin gelmediğini belirten Başkan Türközen, "Böyle bir talep gelirse değerlendiririz. Esnafımızı baltalamaması için bizim yönetimimiz kent içerisine büyük marketlerin açılış ruhsatını şimdiye kadar vermedik. Şehir dışına kurmak isterlerse, bu konuyu değerlendirebiliriz" dedi.

CHP'Lİ HEYET ANNELER DERNEĞİNİ DE ZİYARET ETTİ
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, CHP'li Belediye Meclis üyeleri ve CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, Esnaf Odasının ardından Türk Anneler Derneği Ayvalık Şubesini ziyaret ettiler.
Şube Başkanı Sevdet Çağlayan ile dernek yönetim kurulu üyeleri Candan Eden, Tülin Adem, Cihangül Avcu, Merak Doğrular, Satı Sözüdoğru, Figen Onay Pideci tarafından karşılanan CHP'li heyet, Anneler Derneğinin çalışmalarını gösteren panoyu ve albümleri incelediler.
Türk Anneler Derneğinin Ayvalık Şubesi'nin çalışmalarından memnun olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "İlçe genelinde yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarınız gerçekten takdire şayandır. Yapacağınız her çalışmada bizlerde sizlerin her zaman yanınızda olduğumuz gibi, sizlere destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Başkan Türközen ve CHP'lilerin kendileri hakkındaki düşüncelerinden onur duyduklarını belirten Türk Anneler Derneği Başkanı Sevde Çağlayan da, "Gönüllü olarak ihtiyaç sahibi çocuklarımıza anne şefkati ile yaklaşarak, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizin bizlere destek olması bizlere güç verir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarımızda sizlerin desteklerine ihtiyaç duyacağız" diye konuştu.