Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşun 165. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşun 165. Yıl Dönümü
Uşak Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen tören İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak , Belediye Başkan Vekili Mustafa Gündüz, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Osman Topbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu ve daire müdürleriyle vatandaşlar katıldı. Vali Özdemir Çakacak'ın tören kıtasını selamlamasıyla devam eden törende konuşan Emniyet Müdürü Cafer Şahin, polis teşkilatının baş döndürücü bir hızla geliştiğini ve teknolojiyi ayak uydurduğunu kaydetti. Şahin konuşmasında "Polis teşkilatı; AB'ye uyum sürecini en iyi şekilde değerlendirerek çağdaş ülke polisinin tüm standartlarını yakalamıştır. Teşkilatımız her zaman olduğu gibi gücüne güç katmaya devam etmektedir. Her türlü araç gerece sahip polis teşkilatı kararlılıkla görev yapmaya devam edecektir. 210 bin çalışanı ile halkın huzur ve güvenini sağlamak için çalışan teşkilatımız son yıllarda özellikle uyuşturucu, terör ve çetelere karşı önemli operasyonlara imza atmıştır. İlimizde de terör, uyuşturucu ve mafya tipi çetelere karşı önemli başarılara imza attık. Halkımızın huzur ve güveni için her türlü yasadışı oluşuma karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek. Bize bu yolda destek veren herkese de teşekkür ederken gece-gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin verilen görevi layıkıyla yerine getiren meslektaşlarıma da şükran duygularımı ifade ediyorum"dedi.
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise polisin halkın huzur ve güveni için çalıştığını, görevini ifa ederken de vatandaşın güvenini kazanması gerektiğini ifade etti.
Törende yılın polisi seçilen polis memuru Nursel Gürşahin'e ödülünü İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin temsili bir operasyon gösterisi ve Narkotik köpeği Tora'nin otomobile gizlenen uyuşturucuları bulduğu gösteri büyük alkış aldı. Tören 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi yöresel halk oyunları gösterisi ve kortej geçişi ile tören sona erdi.