Türk Eğitim-sen Genel Başkanı'ndan Anayasa Yorumu

Kayseri'de düzenlenen eğitim ve istişare toplantısına katılan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak, "Samimi iseniz grev hakkını da koyun" dedi.

Kayseri'de Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla "İş Yeri Temsilcileri 'Kayseri Buluşması' Eğitim ve İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi. City One Otel'de gerçekleştirilen ve Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde şube başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşma yapan Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son gelişmeleri değerlendirdi.

Kayseri'nin hassasiyetin en üst düzeyde olduğu illerden biri olduğunu ifade eden Koncuk, bu bakımdan Kayseri'ye çok büyük işler düştüğünü söyledi. Koncuk, "Türk milletinin geleceği ciddi tehlike altındadır. Yaşadığımız olayların geleceği nasıl etkileyeceğini bilmeyen yüzlerce insan var. Bu durum, Türk insanının büyük bir kısmı tarafından fark edilememiştir. Eğer tedbirlerimizi almazsak Anadolu coğrafyasında hür ve bağımsız yaşamamamız çok zor olur. Türk Eğitim-Sen ve konfederasyonumuz Kamu-Sen'in varlığı çok önemlidir.

Öğretmenlerimiz, profesörlerimiz ve memurlarımız, entelektüel ve algıları farkında olması gereken en önemli kesimdir. Biz farkında olmadan toplumun geri kalanının farkında olmasını beklemek hayaldir. Türk Eğitim-Sen, varlığıyla Türk milletinin teminatıdır. Bize rağmen Türk milletini bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

8 buçuk milyon işsiz varken Anayasa'nın tartışıldığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Biz de tartışalım ama Türkiye'nin gerçek gündemi bu değil" dedi. Koncuk, "Bakın biz uzlaşma sağladık, herkesin görüşünü aldık, demek için mi görüş alıyorsunuz? Görüş aldıysanız ve tüm sendikaların dediği, 'Grev hakkı eksik' ise ve siz de samimi iseniz koyacaksınız. Aksi takdirde samimi olmadığınız anlaşılır. Umuyoruz ki bazı tartışılmaması gereken maddeler referanduma gitmeden kabul edilir" diyerek sözlerine son verdi.