Ösym İl Yöneticisi Yörük'den Sınav Uyarısı

ÖSYM Erzincan İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Sedat Yörük bir basın açıklaması yaparak (YGS) ye gireceklere çeşitli uyarılarda bulundu.

Ösym İl Yöneticisi Yörük'den Sınav Uyarısı
ÖSYM tarafından bu yıl iki aşamalı yapılan ÖSS'nin ilk aşaması yarın saat 10.00'da yapılacak. Erzincan'da bu yıl 6 bin 234 kişi girecek ve 24 okulda 650 personel görev yapacak. Konu hakkında bir açıklama yapan ÖSYM Erzincan İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Sedat Yörük sınava girecek olanlara çeşitli uyarılarda bulundu. Yörük; "ÖSYM tarafından organize edilen Üniversiteye Giriş Öğrenci Seçme Sınavları bu yıl iki aşamalı olarak yapılacaktır. İlk aşamayı oluşturacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 11 Nisan 2010 Pazar günü Saat 10.00'da gerçekleştirilecektir.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda 180 veya üzeri puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavlarına giriş hakkı elde edecektir. Bunun yanı sıra YGS' de 140 ve üzeri puan alan adayların Önlisans Programlarına kayıt yaptırmaları mümkün olabilecektir. 11 Nisan 2010 Pazar günü Saat 10.00'da yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) Türkiye genelinde 1 milyon 587 bin 401 adayın katılması beklenmekte olup, Erzincan İlimizde Sınava girecek aday sayımız 6.234 (Altı bin iki yüz otuz dört) olarak belirlenmiştir. Sınav İlimizde 24 Okulda yaklaşık 650 görevli personel desteği ile gerçekleştirilecektir. Gençlerimizin geleceği açısından büyük öneme sahip bu Sınavın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için ÖSYM İl Sınav Yöneticiliğimiz, Valiliğimiz, Rektörlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Alay Komutanlığımızın destekleri ile tüm önlemleri almış bulunmaktadır. Bu vesile ile Valiliğimize, Üniversitemiz Rektörlüğüne, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Alay Komutanlığımıza teşekkürlerimizi arz ederiz. Pazar günü yapılacak YGS, tek oturumda gerçekleştirilecek olup, süre 160 dakika (2 Saat 40 dakika) olarak belirlenmiştir. Sınavda tek soru kitapçığı ve tek cevap kâğıdı olacaktır. Soru kitapçığında toplam 4 test yer alacaktır. Adaylar, her testin cevaplarını o test için ayrılmış alana işaretleyeceklerdir. Her adayın cevap kâğıdının ön yüzünde adayın T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bilgisayar tarafından önceden yazılmış olacaktır. Bu nedenle adayların kendilerine verilen cevap kâğıtlarını kontrol etmeleri önemlidir. Diğer yönden süre ortak olduğundan, adayların sınava istediği testten başlamaları ve istediği teste istediği kadar süre ayırmaları mümkündür. Adayların kendileri için en kolay olacağını düşündükleri testten başlamaları moral kazanmaları açısından faydalı olacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 80 ve son 15 dakika içinde adayların sınavdan çıkmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakını teslim ederek salonu terk eden adayın, her ne sebeple olursa olsun tekrar sınava alınması mümkün değildir.

Sınavın huzur ve sükun içinde geçmesi dileğiyle, tüm Erzincan Halkımıza saygılar sunuyor ve adaylarımıza başarılar diliyoruz" dedi.