Zeus Motel'in Durumu Belirsizliğini Koruyor

Nemrut Dağı Milli Park sınırları içersinde olan ve devlet tarafından çeşitli amaçlar için kullanılan Zeus Motel'in akıbetinin ne olacağı yönündeki belirsizlik devam ediyor.

Nemrut Dağı tümülüsüne 7 kilometre mesafede bulunan ve hazineye ait 13 bin 632 metre taşınmaz üzerinde 36 yatak kapasiteli, açık ve kapalı 115 kişi kapasiteli lokantaya sahip olan Zeus Motel harabeyi andırıyor. 1985 yılında İl Özel İdare tarafından yapılan ve 1986 yılında Turizm İşletme Belgesi alan otel 13 yıl boyunca özel şahıslara kiraya verildi. 1999 yılında asayiş karakolu olarak İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen Zeus Motel, 2008 yılında valiliğin emri ile tahsisi kaldırıldı.
2008 yılında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nce hasar tespiti raporu istenilen Zeus Motel'in, hasarlı olduğu tespit edildi ve İl Özel İdaresine ait Turizm İşletme Belgesi iptal edildi. İki yıldan beri boş duran ve kullanılmayan motelin hali içler acısı. Camları kırılan ve istinat duvarlarında yıkılmalar olan motelin iç ve dış boyası dökülürken, maliyeti yüksek bir bakım ve onarım gerektiği belirtiliyor.
Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Zeus Motel'in Çevre ve Orman Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirterek, "Burasının bakım keşfi yapıldı. Bakım ve onarım için gerekli olan keşif çıkartıldıktan sonra Bakanlığımıza konuyu yazdık. Bakım ve onarım için bakanlıktan cevap bekliyoruz. Maliyeti biraz yüksek ama buranın bulunduğu durumdan kurtarılması gerekiyor" dedi.