Söke'de Eğitim Gören Genç Çiftçiler Belgelerini Aldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından açılan Genç Çiftçiler Eğitim Projesini tamamlayan kursiyerler belgelerini törenle aldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 8 Şubat tarihinde başlayan Genç Çiftçi Eğitim Projesini başarı ile tamamlayan 24 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törene Aydın Valisi H. Avni Coş, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Destekleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Habib Çadırcı ve İl Tarım Müdürü Muhsin Temel'de katıldı.
Söke'de gerçekleştirilen Genç Çiftçi Eğitimleri ile ilgili olarak bilgi veren Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Opanoğlu; "Bu yönde daha önce düzenlenen kurslarda 2008 yılında 24, 2009 yılında 32 genç çiftçi katıldı. Kırsal kesimde yaşayan tarımsal faaliyet içinde bulunan ve tarımsal konularda eğitilmeyi bekleyen 15-30 yaş arasındaki genç çiftçilere yönelik kursa bu dönem Afyon, Artvin, Aydın, Denizli, Gümüşhane, İzmir, Kütahya ve Rize'den 24 genç çiftçi katıldı" dedi.
Aydın İş Kur Müdürü Zafer Alıcık da, "Sosyal bir kurum olan İş-Kur 2009 yılında kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, iş kaybı tazminatı, işsizlik sigortası ödemesi, aktif iş gücü programında meslek edindirme kursları, toplum yararına çalışma programı, staj ve girişimcilik programları ile vatandaşımızın yanında olmuştur. 2010 yılında da bu çalışma temposu görev bilinci ve özverisi ile devam etmektedir. Genç Çiftçilere yönelik bu kurs da İş-Kur'un önemli projeleri arasında yer almakta olup, kursiyerlerimizin her birine kurs süresince her gün için 15 TL olmak üzere kursun tamamı için toplam 12 bin 465 TL iş kazası meslek hastalığı pirimi ödendi" diye konuştu.
Üretimde eğitimin önemin önemine dikkat çeken Aydın Valisi H. Avni Coş; "Bilimde, fende hızla değişiyor. Bizlerinde değişen bilim ve fen'in içinde sorumluluk almamız lazım. Her geçen gün değişen ve küçülen dünyada rekabet ve risk öne çıkmaya başladı. Bizde rekabet ve riske karşılık kendimizi geliştirmemiz, her gün bir şeyler öğrenmemiz lazım. Tarım sektöründe üreticilerimiz artık atalardan kalan yöntemlerden uzaklaşıp, bilinçli üretim yapmak zorundalar. Bu nedenle bu tür çiftçi eğitimlerin önemi büyük" şeklinde konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Genç çiftçilere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.