Yukarı Demirli Köylüleri Yardım Bekliyor

Depremin vurduğu Yukarı Demirli köyü sakinleri yetkililerden yardım bekliyor. 13 kişinin hayatını kaybettiği köyde, vatandaşlar yardımların Okçular köyünden kendilerine ulaşmadığından yakınıyor.

Yardımların Okçular köyünde toplandığını ve kendilerine ulaşmadığını iddia eden köylüler, yetkililerden duruma çözüm bulmasını istiyor. Köy muhtarı Nuretttin Yıldırım, "Buraya daha yardım ulaşmadı. Okçular köyünden buyana gelemediler. Burada 13 kişi vefat etti,14 yaralımız var. Evlerimizin hepsi yıkıldı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Hayvanlarımız telef oldu" dedi.
Köylülerden Mehmet Solmaz da, "Sağolsun askerler yardımımza koştu. Ulaşım sıkıntısı nedeniyle yardımlar bir türlü gelemedi. Siyasilerden gelenler oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz, acılarımızı paylaştılar. Yardımlarda gelecek inşallah. Şimdi çadırlarımız geldi onlar kuruluyor" dedi.
Bu arada, yakınlarını kaybedenler köye akın etti. Taziye çadırında toplanan vatandaşlardan bazıları, yakınlarını kaybetmenin acısıyla fenalık geçirdi. Sinir krizleri geçiren bir bayan ve genç bir erkek köylülerin yardımıyla hastaneye götürüldü.