Muhtarlardan Vali Alimoğlu'na Ziyaret

Aksaray'da merkez mahalle ve merkeze bağlı köylerin muhtarları yapılan hizmetler nedeniyle Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muhtarlardan Vali Alimoğlu'na Ziyaret
Aksaray merkez mahalle muhtarları ve köy muhtarlarının kaynaşması için Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Üyesi ve Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği Başkanı Emin Koçak tarafından düzenlenen tanışma toplantısına katılan muhtarlar daha sonra yapılan çalışmalar için Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'na teşekkür ziyareti yaptılar. Valilik Toplantı Salonu'nda muhtarları kabul eden Vali Orhan Alimoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, "Tüm köylerimize elimizdeki imkanları israf etmeden öncelik sırasını belirleyerek çalışmalar yapıyoruz. Bir çok köyümüzde kanalizasyon ve içme suları hatları yapıldıktan sonra köy meydanı ve sokakların da kilitli taş çalışması yaptık. Bu yıl çok daha yoğun bir şekilde bu çalışmalara devam edeceğiz. Hatta bu yıl havalar iyi gittiği için birkaç gün içinde kilitli taşlarımız gelecek ve çalışmalara başlanılacak. Muhtarlarımız özellikle kilitli taş çalışmalarında işçiliği biz yaparız dedikleri anda gerekli tüm malzemeyi biz temin ediyoruz. Bu sistem sayesinde elimizdeki kaynakla çok daha fazla köyümüze kilitli parke çalışması yapabiliyoruz" dedi.
Köylerde çok önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Üyesi Muhtar Emin Koçak da, "Sayın Valimizin desteğiyle geçtiğimiz yıl Yeşilova Grup Köyleri İçme Suları Birliği tarafından yapılan içme suyu çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Bu çalışma sayesinde 40 bin nüfus sağlıklı içme suyuna kavuştu. Ayrıca köylerimizde de kilitli parke, yol, içme suyu kanalizasyon, yeşillendirme çalışmaları hızla devam ediyor. Köylerimiz çok yakında çalışan çalışmalar sayesinde çamurdan kurtulacak" şeklinde konuştu.