Milliyetçi Muhafazakar Parti: 'İsrail Medyası Ahmet Reyiz Yılmaz 'ı Hedef Gösterdi'

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti'den (MMP) yapılan açıklamada, MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'ın, Amerika'da oylanan Ermeni tasarı ile ilgili Amerikalı Yahudilere karşı yaptığı açıklamalar nedeni ile İsrail hükümeti tarafından hedef gösterildiği belirtildi.

Milliyetçi Muhafazakar Parti: 'İsrail Medyası Ahmet Reyiz Yılmaz 'ı Hedef Gösterdi'
Yapılan açıklamada, İsrail'de iş yapan tek Türk şirketinin de sahibi olan Ahmet Reyiz Yılmaz'ın, Ermeni tasarısı ile ilgili eleştirdiği İsrail hükümetinin sessizliği ve Amerikalı Yahudilerin tasarının oylanmasına katkısı nedeni ile İsrail Devlet televizyonu tarafından dün gece 22:00 haberlerinde 5 dakika birinci haber olarak hedef gösterildiği ifade edildi. Açıklamada, "İsrail medyası Yılmaz'ı hedef gösterdi. İsrail İçişleri Bakanı ise yayına bağlanıp Yılmaz'ın çalışanlarını İsrail'den çıkarmaya yönelik şantaj yapıp gözdağı verdi. Bunun üzerine İsrail İçişleri Bakanı televizyona bir açıklama yaparak şirketin çalışma izinlerinin iptal edilebileceğini ve Yılmaz'ın İsrail'deki çalışmalarının zorlaştırılacağını beyan etti. Gerekirse şirket çalışanlarının yurt dışı edileceğini de söyleyen İçişleri Bakanı, Ahmet Reyiz Yılmaz'ın İsrail Büyükelçisinin geri yollanması gerektiğini ve tasarı hakkında söylediklerinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Televizyonda şirketin yaptığı projeler gösterilerek hedef haline getirilmesi ise gözden kaçmadı" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, çok şaşkın olduğunu belirterek, "Söylediklerimin İsrail'de, Amerikan dışişleri Bakan Yardımcısı Biden ve Oscar'ı geride bırakması ne kadar haklı şeyler söylediğimi ortaya çıkarmıştır. Herkesin ülkesinin haklarını savunma hakkı var. Hiç kimse benim evlatlarıma soykırımcı damgası vuramaz. Hele bunu söyleyen Amerika'da bir Yahudi vekil ise durum daha da vahimdir. O zaman bu vekillere İsrail'in iyi bir tarih dersi vermesi gerekir.

Bu konunun İsrail televizyonunda haber olması ve benim İsrail'deki çalışanlarımı İsrail Hükümetinin hedefine koyulmasının sebebi İsrail Türkiye Büyükelçisidir. Bu tür yaptırımlar beni inandığım ve bildiğim doğruları söylemekten geri koyamaz. Bir İsrailli Yahudi'nin ülkesinin menfaatlerini koruma hakkı kadar Müslüman bütün hayatımın vazgeçilmezi de değildir. Fakat İsrail'in Türkiye'deki işleri ile bir mukayese edilirse, bizim işlerimiz denizde kum dahi değil. Bu ülkede 1100 tane İsrail ve Yahudi menşei şirketin iş yaptığı da İsrail Hükümeti tarafından unutulmamalıdır" diye konuştu.