Gamek Günleri Sergisi, Büyük İlgi Gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) öğrencileri tarafından Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde açılan el sanatları sergisi büyük ilgi görüyor.

Ev Mefruşatı, Makine Nakışı, El Nakışı, Kurdele Nakışı, Tezhip Sanatı, Hüsn-ü Hat Sanatı, Ebru Sanatı, Minyatür Sanatı, Resim, Stilistlik, Takı Tasarımı, Ahşap Boyama, Cam Boyama ve Mozaik gibi branşlardan eserlerin yer aldığı sergiyi binlerce kişi ziyaret etti. Gazianteplilerin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışından 10 günde 100 bine yakın kişinin ziyaret ettiği sergi, geleneksel el sanatları ve mozaik sanatının örneklerinin yer aldığı bölümü ile yurt dışından gelen ziyaretçiler için kültürel turizm
etkinlikleri fuarına dönüştü.
Şubat ve Mart aylarında ziyarete açık olan etkinliklerde Ebru, Hüsn-ü Hat, Ahşap Boyama, Takı Tasarım ve Mozaik sanatlarını kapsayan uygulama ve sergi alanlarında halka açık atölye eğitimi gerçekleştirildiği belirtildi.
Etkinlikler kapsamında GAMEK'le yeni tanışan ziyaretçiler, çalışmalardan çok etkilendiklerini, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz olarak halka sundukları bu eğitim hizmetini çok faydalı bulduklarını ifade ettiler.