Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden oluşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, üç ilin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan Doğu Kalkınma Ajansı Başkanı Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kalkınma Ajansı toplantılarının her ay bir ilde yapıldığını, bu ayki toplantının ev sahipliğini Osmaniye'nin yaptığını ve Vali Cerrah'ın şahsında tüm Osmaniyelilere teşekkür ettiğini söyledi.
Başkan Celalettin Lekesiz, konuşmasında, "Bildiğiniz gibi; süratle yapılanmaya ilişkin hizmetleri tamamlıyoruz. Bu yapılanmanın en önemli unsurlarından biri personel alımıdır. Geçen toplantılarda personel alımının kararını almış ve kriterlerini belirlemiştik. Bu çerçevede ajansımıza 327 müracaat yapıldı. Bu müracaatlardan öngörülen şartları taşıyan 132 müracaatçı mülakata alınmaya hak kazandı ve bu 132 kişi, yasalarda öngörülen kriterler üzerinden mülakata tabi tutuldu. Bu toplantımızda, personelimizin göreve başlatılmaları ve atanmaları hususu yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilecek. Takdir edersiniz ki; Bölge Kalkınma Ajansı'mızın kendisinden beklenen hizmetleri verebilmesi ve bir an evvel bölgedeki aktif aktörlüğü rolünü üstelenebilmesi için uzman personelin göreve başlaması fevkalade önemlidir. Dolayısıyla bu açıdan, bu toplantının özel bir önemi vardır" şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.