Bismil'de Yıllardır Anlaşamayan Sinan Köylüleri İle Ağa Nihayet Anlaştı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde yıllardır süregelen kavga nihayet son buldu. Bugün Sinan köyü ağası Kemal Sinanlı ile köylüler anlaşarak kucaklaştılar.

Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde yıllardır süregelen kavga nihayet son buldu. Bugün öğle saatlerinde Sinan köyü ağası Kemal Sinanlı ile köylüler anlaşarak kucaklaştılar. Sinan köyü yanında bulunan kum ocağında düzenlenen toplantıda köy ağası Kemal Sinanlı ile köylülerin yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Bismil Müftüsü Hanifi Ballı ve köy muhtarı hazır bulundu. Her iki tarafı temsilen konuşan Müftü Ballı sulh ile ilgili hadis ve ayetlerden kesitler sundu. Müftü Ballı,
"Hepiniz buraya şahitlik etmek üzere hoş geldiniz. Herkes münakaşa ve münazara edebilir. Ancak Peygamber Efendimizin (SAV) de buyurduğu gibi, 'Fitne uykudadır uyandırana lanet olsun' diyor" şeklinde konuştu.
Ağa Kemal Sinanlı ile köylüler arasında varılan anlaşmaya göre, Kemal Sinanlı 8 bin dönüm susuz ve icrasız araziyi köylülere verecek, köylüler bu toprakları işlettikten sonra mahsulün 10'da 1'ini ağaya verecek. Bu arada ağa ile köylüler arasında başlayan mahkeme sürecinin de devam edeceği öğrenildi.
Yıllardır köy sakinleri ile Kemal Sinanlı arasında süregelen anlaşmazlık nedeniyle defalarca sürtüşme ve kargaşa yaşanmış pek çok kişi yaralanmış ve gözaltına alınmıştı.