Bayanlar İzleyenleri Gülmekten Kırdı Geçirdi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kent Konseyi Kadın meclisi üyesi bayanlar oynadıkları 'Kadının Adı' adlı oyunla izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi

Bayanlar İzleyenleri Gülmekten Kırdı Geçirdi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kent Konseyi Kadın meclisi üyesi bayanlar oynadıkları 'Kadının Adı' adlı oyunla izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Düğün Salonu'nda sergilenen oyunda rol alan 10 bayan ayakta alkışlandı.
Burhaniye de Kadın Meclisi üyesi 10 bayan ile kent Konseyi sekreteri gazeteci Uğur Baykent'in rol aldığı 'Kadının Adı' adlı oyun büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Fikret Akova ile kent konseyi başkanı Necmi Şengider'in de içinde bulunduğu yaklaşık 500 kişinin izlediği oyun ayakta alkışlandı. Hüseyin Manto'nun yazdığı 'Her Şeyle Kadın' adlı oyundan Uğur Baykent tarafından uyarlanan oyunun yönetmenliğini Kadın meclisi başkanı Nihal Metin Öktem yaparken sanat yönetmenliğini de tiyatrocu Uğur Mamuk üstlendi. Tek perdelik oyunda bir gazetecinin evin bahçesinde sohbet eden 10 kadın ile yaptığı röportaj konu ediliyor. Emekli ve ev hanımı bayanların rol aldığı oyun büyük beğeni toplarken izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi.
Tiyatroda rol alan Kadın meclisi başkanı Nihal Metin Öktem ve oyun arkadaşları ile Kent Konseyi sekreteri Uğur Baykent'i kutlayan belediye başkanı Fikret Akova" Hiç bir tiyatro eğitimi almamış olan bayanların başarısı bizi gururlandırdı. Zevkle izledik. Kendilerini kutluyorum" dedi.