Aygaz'ın 2009 Net Karı 315 Milyon Lira

Net karını 315 milyon liraya yükselten Aygaz'ın toplam cirosu, 2009 yılında 3,8 milyar TL'ye ulaştı.

Aygaz'ın 2009 Net Karı 315 Milyon Lira
LPG sektöründe faaliyet gösteren halka açık ilk ve tek şirket olan Aygaz, 2009 faaliyet yılı içinde yüzde 30'luk pazar payı ile liderliğini korudu. 2 bin 142 tüpgaz ve bin 121 otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz, merkez, tesisler ve bayiler olmak üzere 15 bin'den fazla kişiye istihdam sağlıyor.

Türkiye LPG sektörü geçtiğimiz yıl yüzde 5 büyürken, sektörün lokomotifi konumunda olan otogaz segmentinde büyüme oranı yüzde 9 oldu. Aygaz'ın otogaz satışlarının yüzde 11'lik artış göstererek, sektör ortalamasını aştı. 64 firmanın faaliyet gösterdiği LPG sektöründe Aygaz grubunun (Aygaz ve Mogaz) pazar payı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sektör raporuna göre tüplügazda yüzde 39, otogazda ise yüzde 24 oldu.
Haziran ayında, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, mevcut otogaz ürünü Aygaz Euro LPG yerine, katkılı otogazı, Aygaz Euro LPG+'ı piyasaya sunan Aygaz, rekabet avantajını arttırdı. Tüketicilerin yeni ürüne ilgisi, yalnızca satışların artmasına değil, aynı zamanda Aygaz'ın pazar payının büyümesine de katkı sağladı.

Aygaz, 2009 yılında Entek (Elektrik üretim) ve Akpa (Pazarlama) iştiraklerindeki payını artırmak suretiyle yatırım yaptı. Aygaz'ın 2009 konsolide finansal sonuçlarına göre net satış geliri 3.787 milyon TL olurken, net dönem karı 315 milyon TL, FAVÖK de 390 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket, 2009 yılında 1,6 milyon tonluk toplam LPG satışı gerçekleştirerek ticaret hacmini yüzde 19 arttırdı.

Şirketin 2009 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, "2009 Aygaz için birçok açıdan oldukça başarılı bir yıl oldu. Ciromuzdan, faaliyet karlılığımıza; hisse değerimizden iştiraklerimizdeki paylarımıza kadar birçok kalemde artış sağladık. Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaya ve belirsizlik ortamına rağmen gerçekleşen bu başarıda özveriyle çalışan bayilerimizden, beyaz ve mavi yaka personelimize; tedarikçilerimizden, stratejilerimizi kararlılıkla uygulayan yönetim
ekibimize ve hissedarlarımıza kadar pek çok kişinin payı var. Aldığımız olumlu sonuçlar, şirketimizin her koşulda nasıl bir rekabet gücüne sahip olduğunu göstermesi açısından da ayrı bir değer taşıyor" şeklinde konuştu.