Irak Başbakanı Maliki: 'Bu ülkeye bir daha diktatörlük gelmeyecek'

Seçimde görevli yabancı gözlemcilerle bir araya gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'a bir daha diktatörlüğün gelemeyeceğini ve demokrasi yolunda halkın desteğiyle ilerleyeceklerini söyledi.

Irak Başbakanı Maliki: 'Bu ülkeye bir daha diktatörlük gelmeyecek'
Reşad Otel'de Başbakan Nuri El Maliki tarafından verilen akşam yemeğine seçim için birçok ülkeden Irak'a gelen gözlemci katıldı. Yemeğe katılan ülke temsilcileri, uzun süre seçimle ilgili kendi arlarında görüş alışverişinde bulundular. Daha sonra Başbakan Nuri El Maliki kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında sık sık demokrasiden bahseden Maliki, "Seçim sürecinde bu ülkeye destek veren herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Irak artık demokrasi yolunda tarihi adımlar atmaktadır. Seçim sonunda Irak
halkının tercih ettiği parlamento ortaya çıkacak. Artık bu ülkede demokrasi konuşulacak ve uygulanacak. Halkın tercihi ile ortaya çıkacak parlamento en iyi şekilde Irak'a hizmet verecektir" dedi.
Irak'ta diktatörlüğün sona erdiğine de işaret eden Maliki, "Bu ülkeye bir daha diktatörlük gelmeyecek. Bundan sonra halkın istediği kişiler hükümet başına gelecek. Bu süreçte ayrıca Irak halkı bir bütün haline gelmiş ve sandık başın gitmiştir. Seçim destek veren herkese teşekkür ediyorum. Oy sayımının tamamlanmasıyla oluşacak parlamento bu ülkeye hizmet edecek" diye konuştu.
Irak'ta yaşanan büyük değişimin hayırlı olmasını dileyen Maliki, "Bu seçim ülkemize ve bütün diğer ülkelere hayırlı olmasını diliyorum. Halkın bu seçimde olan katılımını gördüğümüz gibi Irak halkı bu ülkedeki terörizme de artık izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.