Caner Cindoruk'a Tıp Öğrencilerinden Büyük İlgi

Hanımın Çiftliği dizisinde Kemal rolüyle büyük beğeni toplayan Caner Cindoruk, katıldığı bir söyleşide, Orhan Kemal'in 1950'li yıllarda kadına karşı uygulanan şiddeti usta bir şekilde anlattığını belirterek, 'Şiddet bugünlerde arka sokaklarda hala devam ediyor' dedi

Hanımın Çiftliği dizisinde Kemal rolüyle büyük beğeni toplayan Caner Cindoruk, katıldığı bir söyleşide, Orhan Kemal'in 1950'li yıllarda kadına karşı uygulanan şiddeti usta bir şekilde anlattığını belirterek, "Şiddet bugünlerde arka sokaklarda hala devam ediyor" dedi.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle Hipokrat Toplantı Salonu'nda Hanımın Çiftliği dizisinden 2 oyuncuyla söyleşi düzenledi. Söyleşiye Kemal rolüyle büyük beğeni toplayan Cenar Cindoruk ve dizide annesi rolünde oynayan Güzin Çolak katıldı. Cindoruk, salona geldiği andan itibaren üniversiteli gençlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Tıp öğrencileri ve özellikle kızlar, Cindoruk ile sohbet etmek ve onun fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştılar. Yaklaşık bin
kişilik salon öğrenciler tarafından hıncahınç doldurulunca sonradan gelenler merdivenlere ve duvar kenaralarına oturmak zorunda kaldılar. Çoğu kişi de söyleşiyi ayakta takip etmek zorunda kaldı.
Daha sonra, konuşma yapmak üzere Cindoruk ve Çolak kürsüye geldi. Önce söz alan Çolak, heyecandan konuşamadı. Cindoruk ise Dünya Kadınlar Günü'nün 100. yılında Orhan Kemal'in 95. yaş gününü kutlamaktan onur duyduklarını, Kemal'in kendi hayatında çok büyük bir önemi olduğunu söyledi. Cindoruk, işletme mezunu olmasına rağmen Çukurova Üniversitesi tiyatro grubunda uzun süre oyun oynadığını, bu sebeple üniversitenin kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti. Adana'nın arka sokaklarında büyüdüğünü ve arka
sokaklarda neler yaşandığını çok iyi bildiğini anlatan Cindoruk, sanatçı bir ailede büyüdüğünü, babasının öykü yazarı olduğunu ancak yazarların öldükten sonra öneminin arttığını ifade etti.
Orhan Kemal'in Çukurova'da yaşanan feodal yapıyı çok iyi anlattığını vurgulayan Cindoruk, "Hanımın Çiftliği dizisinin bazı bölümlerinden dolayı tepki aldık. Bize 'Neden aile içi şiddeti bu kadar gösteriyosunuz, babanın kızını dövmesini neden bu kadar çok gösteriyosunuz?' dediler. Ama gerçek bu. Orhan Kemal bunu çok gerçekçi bir biçimde kitabına aktarmış. Biz de bunu televizyona akrarıyoruz" dedi.
Cindoruk, Adana'nın ve Türkiye'nin arka sokaklarında kadına yönelik şiddetin hala devam ettiğini, Orhan Kemal'in 1950'li yıllarda kadına yönelik şiddeti çok iyi anlattığını kaydetti.