Trabzon Belediyesi İlköğretim Okulları Arasında Çevre Konulu Yarışmalar Düzenliyecek

Trabzon Belediyesi ilköğretim okulları öğrencilerin çevreye karşı olan duyarlılıklarını artırmak ve çevre bincini geliştirmek amacıyla çevre konulu 'Slogan Yarışması' ile 'atık pil toplama yarışması' düzenliyor

Trabzon Belediyesi İlköğretim Okulları Arasında Çevre Konulu Yarışmalar Düzenliyecek
Trabzon Belediyesi ilköğretim okulları öğrencilerin çevreye karşı olan duyarlılıklarını artırmak ve çevre bincini geliştirmek amacıyla çevre konulu "Slogan Yarışması" ile "atık pil toplama yarışması" düzenliyor.
Trabzon merkezdeki ilköğretim okul öğrencilerinin katılabileceği çevre konulu "Slogan Yarışması'na" son katılım tarihi mayıs ayının son haftası olarak belirlendi. Yarışmacılar sonucu dereceye girenlerden birinciye Notebook bilgisayar, ikinciye Dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye ise MP3 çalar ödül verilecek.
ilköğretim okulları arasında düzenlenen başka bir yarışma ise "Atık Pil Toplama yarışması" oldu. Bu yarışmaya katılan okullar topladıkları atık pilleri 21 Mayıs 2010 tarihine kadar Belediye temizlik İşleri müdürlüğüne teslim edecek. Yarışma sonucu birinci olan okula dizüstü bilgisayar, birinci olan öğrenciye Bisiklet, ikinciye Dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye kol saati hediye edilecek. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törenlerde verilecek.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çocukların geleceğin Trabzon'unun daha temiz olması için tüm şehre önemli kazanımlar sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, " Çocuklarımız çevre bilinci konusunda çok hassaslar. Bu hassasiyetlerini teşvik etmek için bizlerde yarışma düzenledik. Onlarda çevre ile ilgili slogan üretmelerini istiyoruz. Bunun yanında atık pil toplama yarışmasına katılmalarını bekliyoruz. Bu kampanyalarla birlikte şehrimizin hem daha güzel olmasına katkı sağlayacaklar hem de ödül kazanabilecekler" ifadelerine yer verdi.