Bdp Sakarya Teşkilatı'ndan Kadınlar Günü Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Sakarya İl Başkanlığı Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Parti binasından ellerinde döviz ve pankartlarla yürüyerek AKM önüne gelen BDP'liler basın açıklaması yaptılar. BDP Sakarya İl Başkan yardımcısı Meral Yumuk, bu yıl dünya Kadınlar Günü'nün 100. yılının kutlandığını ve hala kadınların esaretten kurtulmaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün Türkiye'de kadınlar hem iş hayatında hem de feodal yapının baskıları ile evde sömürülmeye devam ediyor. Kapitalist tüm toplumlarda yaşayan emekçilerin ezilişini biz kadınlar cinsiyet ayrımcılığına maruz kalarak bir kat
daha fazla yaşıyoruz. Ülkemizde aile-içi şiddete en çok maruz kalan kadınlardır. Feodal yapının kadın üzerinde oluşturduğu baskıyı bugün bile Medine'yi diri diri toprağa gömen ataerkil zihniyette yaşıyoruz. BDP tüm dünya kadın hareketlerinin ve mücadelelerinin bilincinde olarak, kadının kurtuluşunun sadece ve sadece kadının kendi öz bilinci ve öz örgütlüğü ile olacağını biliyoruz. Rengimiz dilimiz, dinimiz farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi hep aynıdır. Biz anneler olarak artık savaş istemiyoruz" dedi.
Yumuk, BDP olarak yaygın bir şekilde baskı yaşadıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin dört bir yanında devam eden özellikle seçilmişleri tutuklayan zihniyet yurt dışında temsilciliklerimize baskın yapmış bilgi ve dokümanlara el koymuştur'' diye konuştu.
Yumuk, bir siyasi parti olarak Türkiye'de mücadele sürdürürken böylesine baskı ve tutuklamalara maruz kalmayı protesto ettiklerini bildirdi.
Basın açıklamasının ardın Kürtçe sloganlar atan grup daha sonra polisin geniş güvenlik önlemleri altında sessiz bir şekilde parti binasına yürüdü.