Başkan Türközen Ve Chp'den Pir Sultan Abdal Derneği'ne Ziyaret

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe yönetimi ile Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Pir Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Türközen Ve Chp'den Pir Sultan Abdal Derneği'ne Ziyaret
Önceki gün Pir Sultan Abdal Derneği lokalinde gerçekleşen ziyarete, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, CHP İlçe yönetiminden Filiz Karayelli, Nuri Özkan, Ayvalık Belediye Meclisinin CHP'li üyelerinden Fatih Ayyürek, Serdar Demirezen, Kenan Cankat, Yusuf Bilir, Cem Dede katıldı. Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten ve dernek yönetiminin yanı sıra dernek üyelerinin hazır bulunduğu ziyaret, toplumsal birlik ve beraberlik mesajlarıyla geçti.
Konuk CHP'li heyete, Ayvalık'ta yapmış oldukları çalışmalarda ilçede yaşayan Alevi kitlesinin doğru algılanması için çalıştıklarını anlatan dernek başkanı Vedat Tekten, Alevi kültürünün sağlıklı yaşatılması ve hayata geçirilmesi konularında yaptıkları faaliyetleri anlattı.
Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Türkiye mozaiğinin ayrılmaz bir dev parçası olan zengin alevi kültürünün ilçede de kurulan dernek sayesinde kendisini göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinden yeni bir dernek lokali temini için yardımcı olmasını isteyen dernek üyelerine, bu konuda yardımcı olmaya çalışacağını ifade etti. Alevi geleneğinin en belirgin özelliklerinden biri olan konukseverliğin en güzel örneklerinin sergilendiği nezaket ziyaretinin sıcak bir sohbet havasında geçtiği gözlendi.