Ayvalık'taki Yunanlılar Araştırılıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 'Yunanlı bir istihbarat subayının' beraberinde ilçeye başka kimlikle giriş yapıp polisin düzenlediği bir operasyonla alakalı tutuklu bulunan F

Ayvalık'taki Yunanlılar Araştırılıyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, "Yunanlı bir istihbarat subayının" beraberinde ilçeye başka kimlikle giriş yapıp polisin düzenlediği bir operasyonla alakalı tutuklu bulunan F.J. isimli şahıs için adli makamlar nezdinde girişimde bulundukları iddialarıyla ilgili çalışmaların sürdüğü, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin konuyu başından beri titizlikle takip ettiği bildirildi.

POLİSTEN SIKI TAKİP
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ve Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak sürdürdüğü Peker kardeşlere yönelik "Kara Kutu" (K) adlı operasyonda aralarında futbol camiasında yönetici olarak yer almış tanınmış isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Şüphelilerden Jale Tur'un sahibi F.J. ilk etapta çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmış, daha sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar yakalanarak tutuklanmıştı. Burhaniye Kapalı Cezaevi'nde yatan F.J. için 5 Mart cuma günü sabah saatlerinde bir grup Yunanistanlı Ayvalık'a giriş yaptı. Midilli Adası'nda gümrük görevlisi, avukat, Jale Tur'un Midilli Adası'ndaki görevlisi bir kadın ile beraber Ayvalık gümrükte kendisini polis kimliğiyle tanıttığı belirtilen ancak Yunan istihbaratından bir subay olduğu ileri sürülen şahsın kimlik tespitiyle alakalı araştırma yapıldığı öğrenildi. Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, emniyet teşkilatı olarak bu konuyla alakalı gerekli çalışmaları yaptıklarını, Yunanistan'dan gelen gruptakilerin kim oldukları ve ne zaman giriş yaptıklarının bilindiğini söyledi. Ömer Aydın, "Bu konudaki çalışmamız en başından beri titizlikle sürüyor. Gerekli araştırmalar yapılmakta, çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

AJAN MI, TANIK MI?
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşanan olayda, cezaevinde tutuklu bulunan F.J. için tanıklık yapmak istedikleri öğrenilen Yunanlıların avukatlar aracılığı ile savcılığa bazı belgeler verdikleri, F.J.'nin suçsuz olduğunu ispatlamaya çalıştıkları kaydedildi. Tutuklu F.J.'yi cezaevinde ziyaret etmek için de girişimde bulunan Yunanlı grubun daha sonra akşam saatlerinde Ayvalık ilçe merkezinde sahilde alış veriş yaptıktan sonra tekne ile tekrar Yunanistan'a döndükleri öğrenildi. Yunanistan'dan tanıklık yapmak için gelen şahıslardan birinin Yunan istihbarat biriminde görevli bir subay olduğu şeklindeki iddialar ise netlik kazanmazken emniyet birimlerinin ise her türlü ihtimali değerlendirdiği bildirildi. Ayvalık'ta polemiğe sebep olan konuyla alakalı soruşturma sürüyor.