Kuşadası'na sezonun ilk turist gemisi geldi

Türkiye'de kruvaziyer turizminin başkenti sayılan Kuşadası, 2010 sezonunun ilk turist gemisini ağırlıyor.

Kuşadası'na sezonun ilk turist gemisi geldi
Akdeniz turu kapsamında Kuşadası Limanı'na yanaşan Malta bayraklı "Gemini" isimli gemi ile ilçeye gelen 900 İspanyol turist, Kuşadası'na günübirlik olarak giriş yaptı. Kuşadası'na pazar günü gelmesi beklenen geminin hava muhalefeti nedeniyle Yunanistan'ın Santorini adasına demir atamayınca bir gün önceden Kuşadası'na gelmek zorunda kaldığı bildirildi.

Turist gemisinin acentesi İstanbul Denizcilik Genel Müdürü Adnan Tuncay, "Gemini" isimli geminin 2010 sezonu boyunca her 15 günde bir Kuşadası'na düzenli sefer gerçekleşeceğini belirtti. Tuncay, "Hava muhalefeti nedeniyle Yunanistan'ın Santorini adasını pas geçerek bir gün önceden gelen gemideki İspanyol turistler, gündüz erken saatlerden itibaren otobüslerle tarihi ören yerlerini, Efes ve Meryemana evini ziyaret edecekler. Daha sonra da Kuşadası çarşılarını ve alışveriş merkezlerini gezecekler" dedi.

Bu arada, Kuşadası Limanı'na 2010 yılı içerisinde 578 gemi seferi gerçekleşeceği ve bu seferlerde toplam 493 bin 762 turistin Kuşadası'na gelmesinin beklendiği açıklandı. Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasından yapılan açıklamada, Mart ayı içerisinde "Gemini", "Aegean" "Pearl" ve "Kristina Regina" isimli gemilerin Kuşadası Limanı'na 11 sefer gerçekleştirecekleri kaydedildi. Mart ayında Kuşadası'na 11 gemi seferi ile birlikte 13 bin yolcu ve bin 457 mürettebatın limandan giriş yapması
bekleniyor.