Siyasete Giren Iraklı Kadınlar Saddam Hüseyin Döneminin Ardından Kazanılan Hakları İçin Mutlu

Siyasete giren Iraklı kadınlar siyaseti en iyi şekilde yapacaklarına inanıyor.

Siyasete Giren Iraklı Kadınlar Saddam Hüseyin Döneminin Ardından Kazanılan Hakları İçin Mutlu
Irak Partisi Milletvekili adayı Bahira Hasan Attiyo, bu seçimler için ülkeye gelen gözlemcileri parti olarak önemsediklerini ifade ederek, "Dışardan gelen gözlemcilerin oyların kullanılması ve sayımında olumlu yönde önemli rol oynayacaktır. Sadece Iraklı gözlemciler yetmeyecektir. Dışarıdan gelen gözlemciler tarafsız olacaktır" dedi.

Görevde olan mevcut hükümetin halkı memnun edemediğini ve Irak halkının hiçbir ihtiyacının karşılanamadığı gibi korku içinde yaşadığını ifade eden Attiyo, "Şu anda görevdeki mevcut hükümet verilen vaatleri yerine getirmedi ve hiçbir proje üretmedi. Güvenlik açısından halk sürekli bir tedirginlik yaşıyor. Anneler çocuklarını dışarı çıkarırken korkuyor. Halk elektrik güvenlik gibi bir çok konuda yeni projeler istiyor. Bunu da bizimle birlikte kurulacak hükümet yapacaktır. Irak halkı proje üretecek yeni bir hükümet istiyor" diye konuştu.

Parti olarak halkın karşısına projelerle çıktıklarını anlatan Attiyo, "Bizim oluşumumuz tamamen konusunda uzman kişiler. Aday arkadaşlarımız üniversite mezunu ticaret siyaset konularında uzman kişiler. Doktor İyad Allavi ve ekibi olarak biz projeler üreteceğiz. Gerek siyaset gerek halkın ihtiyaçları konusunda parlamentoya girecek bütün arkadaşlar üzerine düşen görevini en iyi şekilde yapacaktır" şeklinde konuştu.

Saddam Hüseyin döneminin bitmesiyle kadınların artık düşüne bilir hale geldiğini belirten Attiyo, "Saddam döneminde kadınlar sadece ev hanımıydı. Başka hiçbir şey yapamıyorlardı. O zaman kadınlarımızın durumu gerçekten hiç iyi değildi. Ancak savaştan sonra artık kadınlarımız düşünebilir ve üretebilir hale gelmiştir. Kadınlarımızın artık düşüncelerini açıkça ifade edebiliyor ve her konuda girişimci olabiliyorlar" dedi.

Irak'ta 7 Mart seçimlerinde, 325 sandalyeli parlamento için 6 binin üzerinde aday yarışışacak.