Orhan Veli Şiir Yarışması İçin Müracaatlar Sona Erdi

Gemlik Belediyesi'nin açtığı 'Orhan Veli Kanık Gemlik'e doğru' ödüllü şiir yarışmasına katılmak için süre sona ererken, yarışmaya 158 kişinin eser gönderdiği bildirildi.

Orhan Veli Şiir Yarışması İçin Müracaatlar Sona Erdi
31 Mart 1975 sonrası doğan genç şairlerin katılacağı ödüllü yarışma için 158 müracaatın olması Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'i sevindirdi. Yarışmanın hedefinin genç şairleri desteklemek ve aynı zamanda Gemlik'e şiiri, şiire Gemlik'i yakıştıran Orhan Veli Kanık'ın adını yaşatmak olduğunu söyleyen Güler, "Yarışmanın usta yazarların köşelerinde yer almasından olsa gerek ilgi hayli yüksek. Adeta bir dosya dağı haline dönüşen müracaatların ve ilginin fazla olması göğsümüzü kabarttı" dedi.
Yarışmada birinci olacak şiirin 31 Mart 2010 tarihinde kamu oyuna duyurulacağını belirten Güler, ödülün ise 9-10-11 Nisan 2010 tarihinde düzenlenecek Gemlik Zeytin Dalı Edebiyat Etkinliklerinde "Bir Garip Orhan Veli" oyunundan sonra oyuncu Müşfik Kenter tarafından verileceğini kaydetti.
Gemlik Belediyesi'nin açtığı "Orhan Veli Kanık Gemlik'e doğru" ödüllü şiir yarışmasına yurt dışandan da katılanlar olduğu öğrenildi.