Hediyelik Eşya Tasarım Yarışmasının Finali

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen hediyelik eşya tasarım yarışmasının finali Hanımlar Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Hediyelik Eşya Tasarım Yarışmasının Finali
Sivas Belediyesi'ne bağlı Hanımlar Kültür Merkezi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hediyelik eşya tasarım yarışması düzenledi.
Hediyelik eşya tasarım yarışmasına 26 bayan, 83 erkek olmak üzere toplam 109 yarışmacı katıldı. Sivas Belediyesi Hanımlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, Kent Konseyi, Cumhuriyet Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi, Güzel Sanatlar Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcilerinden oluşan jüri tarafından, Sivas'ı en iyi şekilde temsil edecek hediyelik eşya tasarımını belirledi.
Erkek ve bayan yarışmacılar, el becerilerini sergilerken, hem katılımcılar hem de yarışmacılar eğlenceli dakikalar yaşadılar. Yarışmada birbirinden farklı hediyelik eşya tasarımları, jüri üyelerini karar vermekte oldukça zorladı.
Yarışmayı takip eden Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle organize edilen hediyelik eşya tasarım yarışmasında değerlendirme yapacak jüri üyelerinin objektiflik düşüncesiyle kurum dışından tercih edildiğini söyledi. Avcı, yarışmaya katılan bütün yarışmacılara başarılar diledi.
Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu, İsmail Gölebatmaz, Sivas bıçağı ile birinci, kadife ve gümüş işlemeli fayton tasarımı ile Cemal Çolakoğlu ikinci ve bakır işlemi Kongre Müzesi tasarımı ile Ömer Faruk Aydın üçüncü oldu.
Jüri onur ödülüne ise Ayhan Uygur isimli yarışmacı layık görüldü. Hediyelik eşya tasarım yarışmasında dereceye giren birinciye 1000 TL, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 TL ödül verilecek.
Hediyelik eşya tasarım yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri, 8 Mart Pazartesi günü, Belediye Nikah Salonu'nda organize edilen Dünya Kadınlar Günü programında, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından verilecek.