Akyazı'da Cuma Sohbetleri Sona Erdi

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Taşburun köyünde düzenlenen Cuma sohbetleri sona erdi.

Akyazı'da Cuma Sohbetleri Sona Erdi
Taşburun köyünde görevli imamlar tarafından kış aylarını en iyi bir şekilde değerlendirmek amaçlı yaklaşık üç aydır devam eden Cuma akşamları kahvehane toplantıları final toplantısıyla sona erdi. Taşburun merkez Ömer Turgut kıraathanesindeki finale katılım oldukça fazlaydı.
Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur, sohbet toplantılarını düzenleyenleri tebrik ederek, "Ne mutlu ki sizlere bu kadar güzel bir toplantı tertiplediniz. Bizler konuşmacıyız görevimiz anlatmak tebliğ etmek. Kısacası bizler bir yerde mecburuz ama sizleri tebrik ediyorum. Sizler gönüllü dinleyicilersiniz. Beklentimizin üstünde bir kalabalık var bu davranışınız ilçemizde örnek teşkil etmektedir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Taşburun Köyü Aile Hekimi Dr Engin Demir, toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Aslında bizler içinde bu toplantılar çok güzel oldu. Taşburun köyü ve hastane mahallesi aile hekimi olarak sizleri yakından tanıma fırsatım oldu. Tertiplemiş olduğunuz bu gece içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Özlenen bir tabloyu gerçekleştirdiniz. Hekiminiz olarak sizlerin her türlü şikayet ve sıkıntılarınızı dinlemek ev ev gezip hastalarımızı bizzat evlerinde ziyaret edip tedavilerine yardımcı olmak için elimden gelenin en güzelini yapmaya çalışacağımdan şüpheniz olmasın. Bizleri de davet ettiğiniz için başta hocalarımıza ve köy muhtarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Taşburun köyünde gösterilen birlik ve beraberliğin kendisini duygulandırdığını ifade eden Taşburun İlk Öğretim Okul Müdürü Muhammet Gümüş, "Okul müdürünüz olarak çok duygulandım. Harika bir gece düzenlediniz. Umut ediyorum ki bu birlik ve beraberliğiniz gerek okulumuz gerek camiimiz içinde hayırlı olur. 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programımız olacak. Öğretmen arkadaşlarımız gerekli çalışmalarını başlattılar. Bu günümüze sizleri şimdiden davet ediyorum. İnanıyorum ki siz değerli halkımız okulumuza da aynı hassasiyeti gösterirsiniz el birliği ile tüm sorunları aşarız büyük şehirlerde de görev yaptım ama buradaki sevgi ve saygıyı oralarda göremedim. Öğrencilerimiz çok saygılı ve seviyeli çocuklar velileri olarak sizleri ve bu geceyi tertipleyip bizleri de davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.
Taşburun Köyü Muhtarı Feti Kılıç ise, uzun kış gecelerini değerlendirmek açısından yer mekan ayrımı yapmadan her hafta ayrı mekanlarda sohbet toplantıları düzenleyen hocalara köy halkı adına teşekkür ettiğini kaydetti. Toplantı sonrası katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı.