Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'in Değerlendirme Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili İkram Dinçer, Milli Birlik Projesi'ni engellemek için ciddi çaba ve çalışmaların olduğunu belirterek, 'Ama kesintiye uğramasının söz konusu değildir' dedi

Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'in Değerlendirme Toplantısı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili İkram Dinçer, Milli Birlik Projesi'ni engellemek için ciddi çaba ve çalışmaların olduğunu belirterek, "Ama kesintiye uğramasının söz konusu değildir" dedi.
AK Parti Van İl Başkanlığı'nın başlattığı yeni uygulama kapsamında her hafta düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Van milletvekili İkram Dinçer, Türkiye ve Van gündemini değerlendirdi. İl Başkanı Mustafa Bilici, Merkez İlçe Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan ve il ve merkez ilçe başkanlıkları yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında gündemi değerlendiren Dinçer, yapılan okul sayısından kamu binalarına, duble yollardan kavşaklı yollara, terörden zarar görenlere yapılan ödemelerden hayvancılık ve tarım desteklerine kadar bütün çalışmaları uzun uzun anlattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giden AK Parti Van milletvekilleri olarak hiçbir zaman sen-ben hesabının yapmadan birlikte çalıştıklarını kaydeden Dinçer, bu birliktelikle de çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Halkın laf siyasetine değil, eser siyasetine ihtiyacı olduğunu ve AK Parti milletvekilleri olarak da bunu yaptıklarını söyleyen Dinçer, çok güzel işler yaptıklarına inandığını vurguladı. Dinçer, "Van Belediyesi Başkanlığı'nın 2 yıl önce hazırladığı mücavir alan genişletme talebi uzun süreden beridir bekletiliyordu. Yaptığımız girişimler sonucu kabul edilen mücavir alan projesi ile Erek Dağı'nın eteklerinde bulunan Kevenli köyü ile Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Ablangaz Köprüsü'ne kadar olan bölgenin tamamı mücavir alan kapsamına alındı. Bundan da belediyenin çok büyük kazançları olacak" dedi.
İran ile Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulacaksa bunun da yerinin Van olduğunu kaydeden Dinçer, Türkiye'nin artık 3 tarafı deniz ve 4 tarafı düşmanlarla çevrili bir ülke olmadığını belirterek, "ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda ele alınan 252 Sayılı Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı 22'ye karşı 23 oyla Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na sevk edilmesinden dolmayı moraller bozulmuş olabilir. Ancak biz bundan birkaç yıl önce daha büyük oy farkı ile kaybediyorduk. Ama dün bir oyla kaybettik. Bu tür olaylar zaman zaman insanlarımızın moralini bozabilir. Ama bitmiş hiçbir şey yok" dedi.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran AK Parti Van milletvekili İkram Dinçer, Milli Birlik Projesi'nin hiç bir şekilde sekteye uğramadan devam ettiğini söyledi. Projenin engellemek için ciddi çaba ve çalışmaların olduğunu iddia eden Dinçer, ama kesintiye uğramasının söz konusu olmadığını belirtti. Türkiye'de dengeleri muhafaza etmek suretiyle çalışmaların yapıldığını ve bu projenin bu güne gelmesinin bile büyük bir başarı olduğunu savunan Dinçer, "Birkaç yıl önce Kürtçe yayın yapan bir televizyonun varlığından bahsetmek mümkün değildi. Ama bugün TRT6, 24 saat değişik dil ve lehçelerde yayın yapıyor. Bir annenin cezaevindeki çocuğuyla lisanıyla konuşması çok acıdır ki mümkün değildir. Ama bugün bunların büyük bir bölümünü çözmüş durumdayız" şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici'nin de il örgütü olarak yaptıkları çalışmaların hakkında bilgi vermesinin ardından verilen yemeğe geçildi.