Güzeldere Şelalesi Turizm Sezonuna Hazırlanıyor

Düzce'nin doğa harikası ve en gözde mesire alanlarından biri olan Güzeldere Şelalesi'ndeki yürüyüş parkurlarının ve gezi alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarda sona gelindi

Düzce'nin doğa harikası ve en gözde mesire alanlarından biri olan Güzeldere Şelalesi'ndeki yürüyüş parkurlarının ve gezi alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarda sona gelindi. Çalışmaların yeni turizm sezonu öncesinde tamamlanması hedefleniyor.
Düzce'nin doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması amacıyla, Düzce Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi'nin katkıları ile yürütülen çalışmalarda sona gelindi.
Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut başkanlığında yapılan toplantıya, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Necmi Aksoy ve ilgili kurumlardan yetkililer katıldılar.
Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Düzce'nin gezi ve yürüyüş parkurlarının belirlenmesine yönelik çalışmada sona gelindiğini ve çalışmaların Nisan ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Turgut, çalışmalar kapsamında Güzeldere Şelalesi'ne ulaşımın sağlandığı güzergahlara tabelalar konulacağını belirterek, "Son yaptığımız toplantıda levhaların nasıl yapılacağı ile ilgili numuneler istemiştik, onlar hazırlanmış. Tabela çalışmaların Nisan ayı gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. Bugün kitabın son durumu, koordinatların işaretlenmesi ve güzergahların belirlenmesi ile ilgili konuları netliğe kavuşturacağız. Bu toplantının sonunda herhalde sona doğru yaklaşmış olacağız. Sezon da açılmak üzere. Sanıyorum bundan sonra da gezi ve yerinde görme faaliyetlerine başlayabileceğiz. Ayrıca bunun için bir de daha önce hazırlanan kitaptaki güzergahları görmek üzere gezi düzenlemeyi düşünüyoruz. En azından hazır bir yeri görelim, tavsiyeleri değerlendirelim diye düşünüyoruz" dedi.
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.